IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete pentru felul doi, Mancaruri - retete - idei pentru felul II
maddy26
post Dec 12 2005, 11:18 AM
Post #1


Tratabil
**

Group: Membru
Posts: 53
Joined: 8-December 05
From: bucuresti
Member No.: 29



Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume
Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust .
Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta .
Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta .
Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna .

TORTELLINI AL FORNO
SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute .
Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine .
Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras .
Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent  cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute .
Ca la tratoria IL Calcio !Super bune !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post May 5 2008, 07:01 PM
Post #2





Musafir






Bigos a la Doris
(Doris e o amica de-a mea, nascuta si crescuta in Polonia)

15 g hribi uscati
200 g carne de porc
200 g carne de vita
200 g carne de cerb
200 g carnati afumati (cabanos, de ex.)
3 cepe tocate marunt
5 linguri ulei
5 linguri Madeira
500 g varza murata
500 g varza proaspata
1 conserva rosii fara pielita
4 cuisoare
1 bucata scortisoara (rulou)
1-2 foi de dafin
600 ml supa de carne
sare, piper
facultativ: faina alba (daca vreti, puteti tavali bucatile de carne prin faina inainte de-a le praji)

Se inmoaie hribii in apa clocotita, apoi se taie in bucati mai mici. Carnea se taie in cuburi de ca. 2,5 cm, carnatii in felii. Intr-o oala mare se prajeste carnea si carnatii, pe portii, apoi se scoate pe-o farfurie. Se caleste ceapa tot in oala respectiva, se stinge cu vinul de Madeira, se adauga carnea, carnatii, ambele feluri de varza, ciupercile, rosiile, cuisoarele, ruloul de scortisoara, foile de dafin, supa. Se lasa la fiert, la foc mititel, fara capac, cam doua ore. La sfarsit se potriveste de gust cu sare si piper.

Bigosul asta se face in fel si chip, precum sarmalele la noi. In orice caz se spune "cu cat mai multe feluri de carne, cu atat mai bun" si-i o mancare care, cu cat e incalzita mai des, cu atat e mai buna. Unii pun si prune uscate in el (se inmoaie odata cu ciupercile), unii vin rosu, altii numai varza murata, se pot pune si morcovi rasi.

Se potriveste de minune cu o bere si paine alba.

Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
maddy26   Retete pentru felul doi   Dec 12 2005, 11:18 AM
Cleo   Musaca de legume 450g vinete feliate 120g ...   Apr 20 2008, 02:03 AM
3A   Mmm, arata super, si cred ca o sa o incerc saptama...   Apr 21 2008, 11:06 PM
Fanny   De mult imi doream sa incerc. Multam pentru reteta...   Apr 22 2008, 04:00 PM
3A   Poti sa faci ca un kebab, dar cu chiftelele astea ...   Apr 22 2008, 06:39 PM
kalua   Bigos a la Doris (Doris e o amica de-a mea,...   May 5 2008, 07:01 PM
Cleo   saru-mana imi ploo-n gura :D carne de cerb n-au ad...   May 5 2008, 07:38 PM
kalua   Nici eu n-am pus de cerb, da' vita e buna tare...   May 5 2008, 07:44 PM
Cleo   viu cu impresii :) dar iti spun din start ca n-am ...   May 5 2008, 07:51 PM
kalua   Mie alea chiar mi-au placut. :lol:   May 5 2008, 08:15 PM
Cleo   am o problema cu cuisoarele :zapacitul:, scortiso...   May 5 2008, 08:26 PM
teocris7   Pui cu ananas - reteta de la Claudia :kiss:...   May 18 2008, 07:29 PM
chintesenta_raului   aoleu, ce de bunatati! Teo, ce gust are puiul...   May 18 2008, 08:49 PM
teocris7   Asa gandeam si eu cand am primit reteta de la prie...   May 19 2008, 07:48 AM
happyCat   Teo, am facut aseara puiul cu ananas. Pentru mine ...   May 20 2008, 10:20 AM
teocris7   Ma bucur! Data viitoare incearca sa pui apa si...   May 20 2008, 11:27 AM
Cleo   despre anghinare May 25 2008, 04:07 PM
happyCat  
Humus cu ardei copti Avem nevoie de: 1 con...   Jun 5 2008, 10:14 AM
teocris7   Ghiveci de legume 1 ceapa tocata marunt, 6...   Jun 16 2008, 11:51 AM
Cleo   Chiftele a la mozzarella si rosii :) 700g ...   Jul 27 2008, 01:00 AM
Maàt   Aug 8 2008, 06:37 PM
Cleo   clatite Hortobagyi cantitatile sint dupa n...   Aug 13 2008, 12:48 PM
Cleo   curry de pui (am preluat de ici de colo ide...   Sep 7 2008, 08:07 PM
angeldust   vai deci clatitele alea sunt pe sistem nervos. Am ...   Sep 7 2008, 08:17 PM
Cleo   merge cu ce carne vrei :) insa culoarea e asa frum...   Sep 7 2008, 08:46 PM
angeldust   Pentru ca umbla zvonu prin targ cum ca e intimidan...   Sep 28 2008, 05:41 PM
albinuza   Asa Angel! mai baga si de-a incepatoarelor...   Sep 28 2008, 06:13 PM
Cleo   a vrut ea, anjelu, sa saboteze dar dejeaba ...   Sep 28 2008, 06:17 PM
albinuza   Bre, cum poti sa zici ca nu am chef de gatit? Tocm...   Sep 28 2008, 06:22 PM
kalua   Hai brava-n tine, Anjelu'! S-apoi are drep...   Sep 28 2008, 06:35 PM
angeldust   Maaaah, lasa-ma ca m-am muncit jumate de zi la cla...   Sep 28 2008, 06:54 PM
Master of Norules   Hai Angel ca ti-au iesit fain. Acum cred ca nus c...   Sep 28 2008, 08:48 PM
Cleo   Carne de pui in sos bechamel Ingrediente: ...   Sep 30 2008, 02:18 AM
Szimcsi   Doamne, ce bine arata. Trebuie sa incerc si eu ast...   Sep 30 2008, 09:45 AM
chintesenta_raului   ooooooooooooo, s-a apucat Ange de gatit! :P du...   Sep 30 2008, 10:15 AM
Girlish   Azi am facut ceva bun si rapid. Sa-i zicem: PES...   Oct 1 2008, 01:19 PM
Meg   valei, cum arata clatitele aleaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...   Oct 1 2008, 06:39 PM
angeldust   Azi m-a chinuit talentul sa gatesc ceva mai ...   Oct 1 2008, 07:55 PM
Maàt   Trebuia sa si presezi vinetele. Amareala poate fi ...   Oct 1 2008, 07:57 PM
chintesenta_raului   ce, numai voi sa va laudati? wait for me, wait for...   Oct 1 2008, 08:13 PM
Maàt   Sincer, la mine acasa (si la bunicii dinstre mama,...   Oct 1 2008, 08:24 PM
chintesenta_raului   mey, eu nu stiam nici o reteta de varza calita, ha...   Oct 1 2008, 08:26 PM
Maàt   SI, apropos, eu acum am terminat de facut varza cu...   Oct 1 2008, 08:31 PM
chintesenta_raului   merci de pont, o sa incerc si eu alta data, desi m...   Oct 1 2008, 08:37 PM
gloriana   La mine in zona sau cel putin la mine in familie, ...   Oct 1 2008, 08:45 PM
Maàt   :lol: Eu zic sa o incerci. Nu crez sa nu-ti placa ...   Oct 1 2008, 08:48 PM
angeldust   Mie imi place doar varza noua, dulce, gatita asa f...   Oct 1 2008, 09:09 PM
LostWhispers   <...   Oct 25 2008, 05:23 AM
teocris7   Sidy, arata foarte bine! :aplauze:   Oct 25 2008, 07:58 AM
Sidy   Ieri am ...adaptat puiul cu ananas si a iesit Carn...   Oct 27 2008, 06:55 AM
Cleo   Sarmale in foi de vita - carne tocata de v...   Nov 28 2008, 02:37 AM
kalua   Crochete de cartofi 500g cartofi fainosi 2...   Nov 28 2008, 02:35 PM
oana_82   Teo, friptura de porc in bere cum e? E delicioasa ...   Jan 7 2009, 01:16 PM
Teocris   E cea mai buna :rock: si se face si usor si nu ne...   Jan 7 2009, 01:20 PM
Maàt   Nu e asta? Jan 7 2009, 01:30 PM
Teocris   Nu. Nu este un sos de bere. Este bere pur si simp...   Jan 7 2009, 01:37 PM
Cleo   Osso-bucco 4 felii de osso-bucco 1 morcov ...   Feb 22 2009, 04:44 PM
Cleo   Placinta rustica- cottage pie Umplutura...   May 30 2009, 02:14 PM
Fides   Feb 10 2010, 04:54 AM
Fides   Feb 11 2010, 04:08 AM
Fides   Muschi de vita a la creme cantitati pentru ...   Feb 12 2010, 02:36 AM
Fides   Feb 15 2010, 02:22 PM
sylvia_31   S-a notat :kiss:, pare delicioasa :) ! Mai al...   Feb 16 2010, 10:21 AM
Fides   Tigaie de teflon mai bine. :)   Feb 16 2010, 11:02 AM
Fides   Feb 19 2010, 04:35 PM
Fides   Feb 20 2010, 08:02 PM
Diana   Feb 22 2010, 10:19 PM
Diana  

Reply to this topicStart new topic
4 User(s) are reading this topic (4 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 12:14 AM