![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Bigos a la Doris
(Doris e o amica de-a mea, nascuta si crescuta in Polonia) 15 g hribi uscati 200 g carne de porc 200 g carne de vita 200 g carne de cerb 200 g carnati afumati (cabanos, de ex.) 3 cepe tocate marunt 5 linguri ulei 5 linguri Madeira 500 g varza murata 500 g varza proaspata 1 conserva rosii fara pielita 4 cuisoare 1 bucata scortisoara (rulou) 1-2 foi de dafin 600 ml supa de carne sare, piper facultativ: faina alba (daca vreti, puteti tavali bucatile de carne prin faina inainte de-a le praji) Se inmoaie hribii in apa clocotita, apoi se taie in bucati mai mici. Carnea se taie in cuburi de ca. 2,5 cm, carnatii in felii. Intr-o oala mare se prajeste carnea si carnatii, pe portii, apoi se scoate pe-o farfurie. Se caleste ceapa tot in oala respectiva, se stinge cu vinul de Madeira, se adauga carnea, carnatii, ambele feluri de varza, ciupercile, rosiile, cuisoarele, ruloul de scortisoara, foile de dafin, supa. Se lasa la fiert, la foc mititel, fara capac, cam doua ore. La sfarsit se potriveste de gust cu sare si piper. Bigosul asta se face in fel si chip, precum sarmalele la noi. In orice caz se spune "cu cat mai multe feluri de carne, cu atat mai bun" si-i o mancare care, cu cat e incalzita mai des, cu atat e mai buna. Unii pun si prune uscate in el (se inmoaie odata cu ciupercile), unii vin rosu, altii numai varza murata, se pot pune si morcovi rasi. Se potriveste de minune cu o bere si paine alba. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 12:14 AM |
|