![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Tofu-ul se obtine printr-un procedeu asemanator cu cel al prepararii branzei.
Trebuie aproximativ o ora pt a transforma soia in bucati de tofu. Tipuri de tofu extra-ferm- tofu presat o perioada mai indelungata, contine mai putina apa si este ca atare suficient de ferm pt a fi taiat in cuburi sau felii. O bucata de tofu semi-decolngelata se poate da pe razatoare fara probleme ferm- tofu cel mai des intalnit, poate fi taiat in cuburi sau felii si la fel de bine poate substitui tofu-ul moale prin adaugarea de apa pana la obtinerea consistentei dorite moale - acest tip mai contine putin lapte de soia si nu poate fi taiat in cuburi. Moale si fin se poate transforma in piure in asa fel incat se poate servi in supe, sosuri, deserturi cremoase si vinegrete. Daca nu gasim acest tip de tofu il putem ìnmuia cu apa pe cel ferm pana la 'moliciunea' dorita Mai exista niste tipuri de tofu mai putin comune pe piata tofu afumat- este un tofu obisnuit pus la afumat pt a-i da gust de aliment preparat pe gratar. Are o textura ferma si spongioasa si este acoperit de o frumoasa crusta maronie. Se consuma in salate, sandwichuri, umpluturi, taiat sub forma de batoane servit cu un sos sau facut pe gratar, fritp sau soté tofu marinat- tofu-ul ordinar pt a avea o savoare deosebita trebuie marinat. Exitsa si varianta gata marinata cu diverse arome. Se foloseste in salate stil asiatic, fript etc tofu prajit- cunoscut sub numele de touhu goreng, acest produs din singapore este de gasit in magazinele asiatice. Se poate servi cu un sos de soia sau cu ardei sau diverse feluri cu orez sau paste. pudra de tofu - se transforma in tipurile de mai sus adaugand apa. Pregatirea tofu-ului: dupa ce s-a deschis ambalajul si s-a scurt apa, bucata de tofu se sterge cu un servet absorbant si e gata de utilizare - majoritatea retetelor sugereaza marinarea tofu-ului pt ca are foarte putin gust propriu deci trebuie combinat cu arome puternice: sosurile asiatice, de soia, de ardei rosu si hoisin, laptele de cocos si sosul teriyaki dau mereu rezultate bune, la fel ca si cindimentele indiene, pasta de curry, tahini, otetul balsamic, verdeturle si usturoiul Inlocuind in retete o parte din carne sau din branza sau din smantana se poate reduce consumul de grasimi saturate si obtine un produs bogat in proteine vegetale si aminoacizi esentiali. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
e timpul sa mai scriem ceva si-aici (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
penne cu tofu si legume 90ml ulei de masline 1 lngurita sos chili 3 ardei (rosu, galben si orange curatati de seminte si taiati grosier) 2 cepe rosii taiate in sferturi 2 dovlecei taiati bucati mari 100g ciuperci cafe 3 catei de usturoi 250g tofu ferm taiat cuburi 2 rosii taiate in sferturi 250g paste penne 2 lingurite de piure de tomate uscate 1 lingurita de seminte de fenicul - preincalziti cuptorul al 200C (400F). - incalziti 60ml ulei cu sosul chili si turnati-l peste toate legumele (exceptand rosiile) asezate intr-un rand intr-o tava putin adanca. - se dau la cuptor pt 30 de minute sau pana se rumenesc, se adauga si rosiile si se mai tin 10-15 minute pana se inmoaie. - in timp ce se coc legumele se fierb al dente pastele si se amestca cu restul de ulei in care am adaugat in prealabil piureul de tomate uscate - amestecati legumele cu pastele si presarati semintele de fenicul ooops acum vad c-am uitat ceapa, usturoiul si-n loc de ardei orange am citit verde (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ...ceapa si usturoiul le adaug acum iar pt ca un pusti m-a incurcat pe langa raftul cu tofu am luat unul cu fines herbes. e ok totusi. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9636Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9650Small.jpg) |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#3
|
Musafir ![]() |
La sora mea la firma si-au cumparat masina de facut lapte de soia. Cica a fost vreo 100 de euro. Dintr-un kil de boabe ies vreo 20 de litri de lapte, sau cam asa ceva. Si apoi din lapte se face tofu. Nush cum o fi de bun...
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:14 AM |
|