IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Bucataria italiana, totul in afara de paste
kalua
post Mar 4 2007, 12:14 AM
Post #1





Musafir






Bruschete bicolore

Am incercat multe retete, dar astea sunt preferatele, am ramas la ele si le fac pe amandoua odata, arata si mai bine pe farfurie cu rosu/verde:

Pt. 4 portii:
2 rosii carnoase mari, cam 300 g
1 legatura busuioc verde
sare, piper
1 avocado
2-3 capatani usturoi
suc si coaja de la 1 lamaie netratata chimic
20 g masline negre fara samburi
4-6 felii paine
ulei de masline

Rosiile se oparesc scurt (ca sa mearga "dezpielitarea" mai bine), se curata de pielita, seminte si se taie in cuburele mici. Busuiocul se taie marunt si 1/2 din el se adauga la rosii. Se condimenteaza cu sare, piper si se pun 2 linguri de ulei de masline.
Avocado se curata de pielita si sambure si se amesteca cu 1 capatana usturoi pisata, sucul si coaja de lamaie pana devine o pasta. Maslinele se taie mic si 1/2 di ele se adauga la pasta de avocado.
Feliile de paine se prajesc, se freaca cu usturoi pe o parte, se toarna un pic de ulei de masline pe partea unsa cu usturoi. Se pune pasta de avocado/compozitia de rosii pe ele (separat, nu impreuna). Feliile cu rosii se orneaza cu busuiocul ramas, iar cele cu avocado cu maslinele tocate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Cleo
post May 12 2008, 12:44 AM
Post #2


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Cacciatore de pui

4 buc piept de pui
ulei de masline
1 ceapa tocata marunt
3 catei de usturoi tocati marunt
ardei rosu si unul galben sau portocaliu, taiati fasii
ciuperci shitake in jur de 5 bucati sau din cele albe de cultura, taiate fasii
oregano dupa gust, busuioc verde pt ultimele 2-3 minute
200ml vin alb
200ml supa de pui
1 conserva de rosii cuburi
3 lingurite de capere

- puiul se poate tavali in faina si praji pana se rumeneste frumos sau praji ca atare, eu n-am pus faina
- se scoate si se da deoparte. Ceapa se pune la prajit in aceelasi ulei, se caleste pana devine sticloasa, se adauga usturoiul se mai prajesc impreuna cateva minute
- urmeaza ardeii la fel alte 5 minute apoi pt alte 5-7 minute rosiile.
- eu am pus carnea intr-o alta cratita, am adaugat cele 2 lichide si am lasat la fiert vreo 20 de minute.
- imi place car ardeiul sa ramana intreg in mancare, deci nu trebuie fiert cat fierbe carnea
- se toarna compozitia de legume peste carne, se lasa la imprietenit sub taina capacului pana se inmoaie carnea. Daca vi se pare mult lichid fierbeti mai fara capac pana scade. Se serveste presarat cu busuioc proaspat (n-am avut) si mamaliga cremoasa

mamaliga cremoasa
1 ceasca de smanatana groasa
2 cesti de lapte
1,5 ceasca malai
1-2 crengute cimbru proaspat
2 catei de usturoi zdrobiti
1,5 ceasca supa pui
2 linguri unt nesarat (scrie 1,5 ceasca unt in reteta originala, mi se pare mult)
1/4 ceasca parmezan proaspat
sare si piper

intr-o olita dati intr-un clocot laptele smantana cu cimbrul si usturoiul, apoi lasati 30 de minute la odihnit
Se strecoara compozitia se pune din nou pe foc, adaugand si supa.
Cand incepe sa fiarba adaugati malaiul in ploaie amestecand incontinuu, dati focul incet si lasati sa fiarba 10-15 minute amestecand des. La final se adauga untul, cascavalul sare si piper dupa gust

Girlies cantitatile sint din reteta originala
mie mamaliga imi iese perfecta la 2 cani de lichid pun o cana fara un deget de malai grisat. E perfect fiert cand miroase a copt. Apoi puteti adauga dupa ochi si gust untul si cascavalul. Eu am pus cheddar.

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9752Small.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9764.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Bucataria italiana   Mar 4 2007, 12:14 AM
kalua   Mar 4 2007, 01:00 PM
kalua  
Panzanella salata toscana de paine - uite-a...   Mar 7 2007, 12:39 AM
divi2007   :estiok: super retetele trebuie sa le incerc si eu...   Mar 7 2007, 12:20 PM
kalua   Risotto pilaf italienesc 100 g unt 1 ceapa...   Apr 8 2007, 09:08 PM
kalua   Acuma, ca am invatat sa facem risotto :P , urmeaza...   Apr 9 2007, 07:27 PM
kalua   Continui cu bucataria siciliana: Rulouri de vi...   Apr 21 2007, 03:16 PM
misssn7   Oauu numa ce ma uit si mi s-a facut pofta, noroc c...   Jul 28 2007, 05:59 PM
kary_pink   Faraona(un tip de curca cred, nu ma bateti ca nu s...   Sep 18 2008, 04:32 PM
kalua   Faraoana-i bibilica! :D   Sep 18 2008, 08:13 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 07:24 PM