![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Bruschete bicolore
Am incercat multe retete, dar astea sunt preferatele, am ramas la ele si le fac pe amandoua odata, arata si mai bine pe farfurie cu rosu/verde: Pt. 4 portii: 2 rosii carnoase mari, cam 300 g 1 legatura busuioc verde sare, piper 1 avocado 2-3 capatani usturoi suc si coaja de la 1 lamaie netratata chimic 20 g masline negre fara samburi 4-6 felii paine ulei de masline Rosiile se oparesc scurt (ca sa mearga "dezpielitarea" mai bine), se curata de pielita, seminte si se taie in cuburele mici. Busuiocul se taie marunt si 1/2 din el se adauga la rosii. Se condimenteaza cu sare, piper si se pun 2 linguri de ulei de masline. Avocado se curata de pielita si sambure si se amesteca cu 1 capatana usturoi pisata, sucul si coaja de lamaie pana devine o pasta. Maslinele se taie mic si 1/2 di ele se adauga la pasta de avocado. Feliile de paine se prajesc, se freaca cu usturoi pe o parte, se toarna un pic de ulei de masline pe partea unsa cu usturoi. Se pune pasta de avocado/compozitia de rosii pe ele (separat, nu impreuna). Feliile cu rosii se orneaza cu busuiocul ramas, iar cele cu avocado cu maslinele tocate. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Cacciatore de pui
4 buc piept de pui ulei de masline 1 ceapa tocata marunt 3 catei de usturoi tocati marunt ardei rosu si unul galben sau portocaliu, taiati fasii ciuperci shitake in jur de 5 bucati sau din cele albe de cultura, taiate fasii oregano dupa gust, busuioc verde pt ultimele 2-3 minute 200ml vin alb 200ml supa de pui 1 conserva de rosii cuburi 3 lingurite de capere - puiul se poate tavali in faina si praji pana se rumeneste frumos sau praji ca atare, eu n-am pus faina - se scoate si se da deoparte. Ceapa se pune la prajit in aceelasi ulei, se caleste pana devine sticloasa, se adauga usturoiul se mai prajesc impreuna cateva minute - urmeaza ardeii la fel alte 5 minute apoi pt alte 5-7 minute rosiile. - eu am pus carnea intr-o alta cratita, am adaugat cele 2 lichide si am lasat la fiert vreo 20 de minute. - imi place car ardeiul sa ramana intreg in mancare, deci nu trebuie fiert cat fierbe carnea - se toarna compozitia de legume peste carne, se lasa la imprietenit sub taina capacului pana se inmoaie carnea. Daca vi se pare mult lichid fierbeti mai fara capac pana scade. Se serveste presarat cu busuioc proaspat (n-am avut) si mamaliga cremoasa mamaliga cremoasa 1 ceasca de smanatana groasa 2 cesti de lapte 1,5 ceasca malai 1-2 crengute cimbru proaspat 2 catei de usturoi zdrobiti 1,5 ceasca supa pui 2 linguri unt nesarat (scrie 1,5 ceasca unt in reteta originala, mi se pare mult) 1/4 ceasca parmezan proaspat sare si piper intr-o olita dati intr-un clocot laptele smantana cu cimbrul si usturoiul, apoi lasati 30 de minute la odihnit Se strecoara compozitia se pune din nou pe foc, adaugand si supa. Cand incepe sa fiarba adaugati malaiul in ploaie amestecand incontinuu, dati focul incet si lasati sa fiarba 10-15 minute amestecand des. La final se adauga untul, cascavalul sare si piper dupa gust Girlies cantitatile sint din reteta originala mie mamaliga imi iese perfecta la 2 cani de lichid pun o cana fara un deget de malai grisat. E perfect fiert cand miroase a copt. Apoi puteti adauga dupa ochi si gust untul si cascavalul. Eu am pus cheddar. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9752Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9764.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 07:24 PM |
|