![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Incepe sezonul gratarelor si al mersului la iarba verde... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Cum marinam carnea pentru gratar, ce altceva inafara de carne punem pe gratar, ce bunatati luam cu noi la un picnic si cum le impachetam cel mai bine? Va astept aici cu idei si retete. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Later edit: incep eu, dar sper sa veniti si voi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif) Tepuse in stil gyros pentru gratar carne de porc (de la spate) mirodenii pentru gyros ulei telemea/ feta ceapa taiata pestisori Carnea de porc se taie in felii foarte subtiri, cam jumatate de centimetru (cel mai bine e sa-i ziceti macelarului sa o taie). Amestecul de mirodenii pentru gyros (daca nu gasiti unul ca lumea de cumparat, puneti boia dulce de ardei, piper, oregano si sare) se amesteca cu ulei si se da carnea prin uleiul cu mirodenii. Branza se taie bastonase mai solide, se pune cate-un bastonas ( (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) ce exprimare!) intr-o felie de carne, se presara niste ceapa pe deasupra si se ruleaza carnea. Se infige in tepusa. Pe o tepusa se pun 4-5 rulouri. Se prajeste pe gratar. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
hai sa mai spun si aici de sosul de soia cu proprietatile lui miraculoase.
eu fac o marinata asa: pun bucatile de carne intr-o cutie dreptunghiulara (ma rog va trebuie ceva mai adanc) presar piper si eventual boia, coriandru boabe, stropesc cu sos de soia, iar pun un rand de carne si tot asa pana termin toate bucatile, torn si putina apa sa balteasca bucatile de carne in sosul asta si pun si niste usturoi zdrobit. Le las peste noapte. am senzatia c-am mai pus reteta de mici pe undeva insa poate doar am avut intentia mititei 2kg carne de vita tocata(mic) 500g carne de porc tocata (mic) 500g grasime cruda de porc (tocata marunt) 500g carne de miel, oaie (tocata marunt) optional 3 linguri de bicarbonat sare, piper, ardei iute (cam 1 si se taie cu tot cu simburi) sau cit prindeti intre 3 degete din cel uscat, chili sau dupa gust. 2 capatani de usturoi tocat marunt, pasta 1,5 lingura cimbru si 1 lingura boia 5-600 ml supa de oase (aici se gaseste la conserva 2-2,5 conserve beef broth) taina sta in cata zeama puneti se amesteca toate ingredientele cu carnea, compozitia trebuie sa fie ca o plastelina moale Se lasa peste noapte la imprietenit in frigider. Obligatoriu cel putin 12 ore. A 2-a zi scoatem compozitia de la frigider si-o lasam la temperatura camerei. Cand are e temperatura suficient de acceptabila incepem sa formam mititei. reteta e de la gabriela_k eu am incercat cantitatile la jumatate si nici carne de oaie n-am avut insa au iesit o nebunie. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 01:09 AM |
|