![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cum alcatuiti voi meniurile?
Mie mi-a trebuit foaaaarte, foarte mult timp pana m-am dumirit cam cum se face si inca sunt in faza de invatat. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Texturile sa fie diferite de la un fel la altul, un fel greu, urmatorul usor si tot asa, ingredientele sa nu se repete si mai stiu eu ce. Voi cum faceti? Va ghidati dupa anumite principii (care?) sau sunteti de parere ca ce va place vine pe masa si gata? |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Un meniu are cel putin 3 feluri, asa-i modelul. Daca-i fara aperitiv nu mai e meniu.
S-ar potrivi o supica inainte de saramura, un bors de zarzavat servit cu smantana, de exemplu. Fara cartofi pentru ca pe astia ii ai la felul 2. Are culoarea rosiatica, culoare care tot nu se repeta, ar fi de bine. Daca ai timp, fa si-o mamaliguta la bors. In orice caz fara paine pentru ca vei avea aluat la desert. Felul doi asa cum ai spus. Mie cozonacul mi se pare mai romanesc. Sau in loc de prajitura cu branza si stafide, fa branzoaice. Prajitura asta nu mi se pare foarte romaneasca. Sau ceva cu capsuni, ca acuma-i vremea lor. Spuma de capsuni? La desert s-ar potrivi un vin alb mai dulce, la cozonac s-ar potrivi unul puternic, daca faci ceva cu capsuni, unul nu foarte aromat. Tine portiile mai mici, mai bine sa mai umpli inca o data farfuria decat s-o pui plina ochi, nu face impresie artistica. Ar fi frumos sa pui un stergar pe masa si sa servesti macar un fel in strachini. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 07:24 PM |
|