| kalua |
Jan 5 2008, 01:06 AM
Post
#1
|
|
Musafir |
Cum alcatuiti voi meniurile?
Mie mi-a trebuit foaaaarte, foarte mult timp pana m-am dumirit cam cum se face si inca sunt in faza de invatat. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Texturile sa fie diferite de la un fel la altul, un fel greu, urmatorul usor si tot asa, ingredientele sa nu se repete si mai stiu eu ce. Voi cum faceti? Va ghidati dupa anumite principii (care?) sau sunteti de parere ca ce va place vine pe masa si gata? |
|
|
|
![]() |
| kalua |
May 13 2008, 08:38 PM
Post
#2
|
|
Musafir |
Un meniu are cel putin 3 feluri, asa-i modelul. Daca-i fara aperitiv nu mai e meniu.
S-ar potrivi o supica inainte de saramura, un bors de zarzavat servit cu smantana, de exemplu. Fara cartofi pentru ca pe astia ii ai la felul 2. Are culoarea rosiatica, culoare care tot nu se repeta, ar fi de bine. Daca ai timp, fa si-o mamaliguta la bors. In orice caz fara paine pentru ca vei avea aluat la desert. Felul doi asa cum ai spus. Mie cozonacul mi se pare mai romanesc. Sau in loc de prajitura cu branza si stafide, fa branzoaice. Prajitura asta nu mi se pare foarte romaneasca. Sau ceva cu capsuni, ca acuma-i vremea lor. Spuma de capsuni? La desert s-ar potrivi un vin alb mai dulce, la cozonac s-ar potrivi unul puternic, daca faci ceva cu capsuni, unul nu foarte aromat. Tine portiile mai mici, mai bine sa mai umpli inca o data farfuria decat s-o pui plina ochi, nu face impresie artistica. Ar fi frumos sa pui un stergar pe masa si sa servesti macar un fel in strachini. |
|
|
|
kalua Meniuri Jan 5 2008, 01:06 AM
Cleo draga mea e buna intrebarea asta insa drept sa spu... Jan 5 2008, 01:57 AM
Fanny N-am prea mult experienta in aceasta chestiune, as... May 13 2008, 07:52 PM
Fanny :kiss: saru'mana mult. Uite, eu la o ciorbita ... May 13 2008, 08:50 PM
Fanny revin cu impresii dupa cina mea romaneasca!
A... May 17 2008, 11:37 AM
kalua Bravo, Fanny! Pacat ca n-ai apucat sa faci poz... May 19 2008, 10:14 AM
Fanny :kiss: Multumesc pentru sugestie. Acum ca am mai ... May 19 2008, 08:24 PM
kalua La sfarsit de saptamana e ziua fii-mii, sambata ii... Jun 16 2008, 05:26 PM
Fanny :aplauze: Wow, succes! Stau pe aproape sa-mi i... Jun 16 2008, 05:27 PM
Cleo hehe si-a mai trecut 1 an. :)
kalua banuiesc ca t... Jun 16 2008, 05:30 PM
pescarush Eu pandesc de dupa colt, ca o saptamana mai tarziu... Jun 16 2008, 05:45 PM
kalua Prea cald n-o sa fie, in jur de max. 21-23°C. Tocm... Jun 16 2008, 06:23 PM
Cleo asa frigut e? la noi e o zapuseala. nici asa nu-mi... Jun 16 2008, 08:11 PM
kalua Las' ca am tras o cearta cu asta mica din cauz... Jun 16 2008, 08:19 PM
Cleo :)
stiu, cunosc :closedeyes: apropo de zanele ast... Jun 16 2008, 08:31 PM
kalua Io acum trebuie sa ma gandesc si la ai mei, care-s... Jun 16 2008, 09:34 PM
Cleo rasfoiam aseara in carte insa ce sa mai zic pe lan... Jun 17 2008, 03:13 PM
kalua Nu pot sa fac 'maliga de-aia, din pacate, are ... Jun 18 2008, 09:52 PM
Cleo mmm ce meniu :dance1:
de-abia astept poze :)
and... Jun 18 2008, 10:53 PM
kalua Beuturici: bicicletta, vin alb si rosu, apa, espre... Jun 19 2008, 12:00 AM
kalua Mama ei de treaba, pe duminica se anunta vreo 30 d... Jun 20 2008, 09:31 AM
Cleo Mama ei de treaba, pe duminica se anunta vreo 30 d... Jun 21 2008, 02:20 AM
kalua Din cauza caldurii scot supa si pastele, iar la ca... Jun 20 2008, 11:55 PM
kalua Meniul meu rustical italienesc
antipasti
http://i3... Jun 22 2008, 10:10 PM
LostWhispers exemplar ca de fiecare data :) e o adev placere sa... Jun 22 2008, 10:17 PM
Cleo esti o mare maestra :aplauze: Jun 22 2008, 10:27 PM
kalua Pe 18, in sambata dinaintea Pastelui ortodox, e zi... Apr 2 2009, 08:16 PM
bulina aperitiv rulada cu ciuperci (aluatul de la eclere ... Apr 2 2009, 09:11 PM
Cleo ceva variatiuni pe gratar: carnurile care va plac,... Apr 2 2009, 09:10 PM
kalua M-am gandit ca primavaratece sunt sparanghelul, le... Apr 2 2009, 10:38 PM
Cleo scallops cam asa? arata superb
leurda vad ca se n... Apr 3 2009, 01:54 AM
kalua Cam asa scallops, dar fara sosul ala (adica un sos... Apr 3 2009, 12:30 PM
Cleo da, da la aspectul ala rumenit ma refeream
fain cu... Apr 3 2009, 03:43 PM
bulina trebuie sa marturisesc ca mie scallops imi plac fo... Apr 3 2009, 03:56 PM
kalua Maica-mea a inceput sa cam miorlaie, ca de unde ia... Apr 3 2009, 04:47 PM
bulina O solutie mult mai buna!
Nu exista fresh scal... Apr 3 2009, 05:17 PM
Cleo si mie bulinuca, zilele asta va e clar ce fac
ia ... Apr 3 2009, 05:39 PM
kalua Eu am magazinul cu delicatese, Käfer-ul, langa min... Apr 3 2009, 05:45 PM
kalua Eu mai tot mestesugesc la meniul cu pricina.
Si ac... Apr 15 2009, 03:23 PM
Cleo cat de repede se inmoaie cantucci? as merge cu fou... Apr 15 2009, 03:40 PM
kalua Pana la urma am facut asa:
Fougasse cu doua dipur... Apr 19 2009, 01:11 PM
Cleo :aplauze:
ti-am mai spus eu pe alt forum candva ... Apr 19 2009, 01:33 PM
Cleo kalua de fapt azi dimineata as fi vrut sa-i urez d... Apr 20 2009, 12:55 AM
kalua Saru' mana!
Zesrbo parca a fost mai bun d... Apr 20 2009, 08:48 AM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 14th December 2025 - 01:34 PM |
|
|