![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Incepe sezonul gratarelor si al mersului la iarba verde... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Cum marinam carnea pentru gratar, ce altceva inafara de carne punem pe gratar, ce bunatati luam cu noi la un picnic si cum le impachetam cel mai bine? Va astept aici cu idei si retete. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Later edit: incep eu, dar sper sa veniti si voi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif) Tepuse in stil gyros pentru gratar carne de porc (de la spate) mirodenii pentru gyros ulei telemea/ feta ceapa taiata pestisori Carnea de porc se taie in felii foarte subtiri, cam jumatate de centimetru (cel mai bine e sa-i ziceti macelarului sa o taie). Amestecul de mirodenii pentru gyros (daca nu gasiti unul ca lumea de cumparat, puneti boia dulce de ardei, piper, oregano si sare) se amesteca cu ulei si se da carnea prin uleiul cu mirodenii. Branza se taie bastonase mai solide, se pune cate-un bastonas ( (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) ce exprimare!) intr-o felie de carne, se presara niste ceapa pe deasupra si se ruleaza carnea. Se infige in tepusa. Pe o tepusa se pun 4-5 rulouri. Se prajeste pe gratar. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
eu am facut anul trecut cu carne de vita si de porc, cantitate la jumate. n-am adaugat nici oaie nici grasime, sare mi s-a parut c-ar merge mai multa.
insa compozitia pt mici trebuie sa fie mai grasa altfel se usuca prea tare. S-ar putea sa fac in w-end daca se anunta vreme de gratar. Imi place cimbrul insa daca e prea mult amaraste, asa ca io-s precauta cu el. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 12:28 AM |
|