IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Emo-Kids: moda sau pericol?, Un articol de LXN
Diana.
post May 14 2008, 04:56 PM
Post #1

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

La inceput, termenul de "emo" a fost folosit in muzica, acesta fiind un subgen al rockului. Pe parcursul anilor, acest cuvant este intrebuintat, treptat, si cu alte sensuri. Ascultatorii acestui gen de muzica devin "emo-kids", felul in care se imbraca devine "emo-style", felul in care se machiaza ...
http://www.elady.ro/articole/Familie/Emo-Kids.html

Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
angeldust
post May 14 2008, 10:35 PM
Post #2

Musafir

Splendora daca ar fi sa judecam totul dupa teoria ta, atunci ar trebui sa nu mai bagam atata in seama nici oamenii care nu au un IQ prea ridicat, nici fitzele unor femei care se plang ca le bate barbatul sau li se nazare ca sunt agresate sexual sau verbal, sa ii izolam undeva pe o insula pustie pe gay pentru ca fac asta doar sa se dea interesanti, nu? si daca tot am ajuns pana aici hai sa ii trimtem pe alta planeta si pe unguri, pe olteni, pe moldoveni si pe mamele lor.
Dar nu cred ca tu gandesti asa, ti se pare probabil absurd ce am scris mai sus, pentru ca stii ca intr-o astfel de lume chiar si tu ai avea de suferit.
E ok daca nu poti sa intelegi un fenomen si e f ok sa recunosti asta, dar nu e o mostra de inteligenta si personalitate sa descalifici din start si sa pui la zid tot ce nu poti intelege.
Din randurile tale inteleg fara sa vreau ca tu nu ai fost un copil caruia i s-a oferit "prea mult" : prea multa afectiune, prea multa atentie, prea multi bani, prea multe posibilitati. Pentru ca daca ai fi fost in situatia asta nu ai fi trait cu impresia e ca daca oferi uni copil de toate pe plan financiar, ii cauti in coarne si ii faci toate mofturile inseamna ca il pregatesti pentru viata. Nu are absolut nici o legatura. Cunosc copii care s-au scaldat in bani de cand s-au nascut si cu toate astea sunt de un bun simt, modestie si simt al responsabilitatii ceva de speriat. Cunosc si altii care in aceeasi situatie au devenit niste pramatii si incapabili. Deci nu are nici o legatura una cu alta.
Si nici nu poti spune "daca il duce cat de cat capul nu face din astea" cand te referi la un copil sau un adolescent. Inteligenta nativa are o pondere destul de mica in alegerile pe care le face el ca adolescent. Primeaza educatia si patternurile invatate pana atunci...si ceea ce numesc americanii "peer pressure" , presiunea exercitata de grupul din care fac sau isi doresc sa faca parte.
Ideea de "grup" mie nu mi se pare deloc o prostie. Dintotdeauna oamenii si-au dorit sa aiba acces intr-un anumit grup cu care sa se identifice. In special adolescentii care au personalitatea in formare si nu sunt nici ei prea siguri de ce sunt si cum sunt trag ca mustele la grupuri din astea care le pun reteta pe tava. Rolul unui parinte intervine in a indruma copilul ce grup e mai bine pentru el sa aleaga...pentru ca inevitabil din unul tot va face parte. Fie ca se va inscrie in echipa de fotbal, fie ca va face parte din grupul olimpicilor la matematica, din grupul rockerilor, manelistilor sau al emo-copiilor, o identitate temporara tot il va tenta.
Desigur e imposibil sa convingi un adolescent rebel ca tu stii ce e mai bine pentru el, asa ca nu prea iti ramane de facut decat sa ii insufli din timp acele pasiuni care il vor impinge automat intr-o anumita directie.

Parerea mea TM
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
Maàt   Emo-Kids: moda sau pericol?   May 14 2008, 04:56 PM
kalua   Sunt curioasa cat s-a preocupat lxn-uta noastra cu...   May 14 2008, 05:28 PM
Maàt   Kari, in Romania s-au inmultyit ingrijorator cazur...   May 14 2008, 06:04 PM
kary_pink   Am tras si eu un semnal de alarma pe blogul meu re...   May 14 2008, 06:26 PM
Laryss_A   Astazi am auzit si eu stirea la televizor si desi ...   May 14 2008, 07:43 PM
splendora   Mie treaba asta cu "emo" mi se pare incr...   May 14 2008, 07:54 PM
lxn   Kalua, surprinzator sau nu, ieri, cand am cautat i...   May 14 2008, 07:55 PM
kary_pink   Copiii astia nu trebuie judecati, trebuie ajutati ...   May 14 2008, 08:08 PM
Maàt   Splendora, nu poti invinovati un copil si nu-l pot...   May 14 2008, 08:09 PM
splendora  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18th June 2025 - 03:47 AM