![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Ai dreptate Kalua, fiecare cu gustul lui :-*
uite am cautat Dobos Torta si-am dat de pozele pe care le-ai pus :P .... am sa traduc reteta lui nea Jozsef foi: 6 oua; faina 150g; zahar 120g; 35-40g unt moale se separa ouale; albusurile se bat cu 2/3 din zahar, galbenusurile cu restul, se amesteca incet impreuna apoi se adauga faina. Se coc 6 foi subtiri pe o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina , cuptorul la 180C crema 9 oua, zahar 300g, unt 400g, zahar vanilat 3g, 1 lingura de amidon; ciocolata topita 200g se bate untul spuma si se adauga ciocolata topita. Ouale intregi cu zaharul, vanilia, amidonul se fierb in bain-marie amestecand continuu. Apoi batem spuma cu mixerul pana se raceste si adaugam aceasta compozitie la untul cu ciocolata. se monteaza tortul: foaie crema foaie crema mai putin ultima foaie cu care procedam ca mai jos. Editare din 2009 am pus pe-o tava folie de aluminiu, peste ea un gratar si acolo au poposit feliile de pandispan care urmeaza sa fie glazurate cu zahar ars. Am topit vreo 250g de zahar sa am suficient si cu lingura am pus si imprastiat zaharul (trebuie actonat relativ repede) si tot cu linugra am si intins zaharul ars. Pe majoritatea am pus 2 straturi. Migalos pt ca se lipesc putin si de gratar si daca nu avem rabdare se crapa glazura inainte s-o punem pe tort. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 08:36 PM |
|