| kalua |
Jan 23 2006, 12:05 AM
Post
#1
|
|
Musafir |
Hai sa vorbim aici ce si cum pregatim cand suntem gazde :pistolar:
Nu numai retete, ci si idei de decorat masa sau camera unde sarbatorim. Incep cu o reteta pe care o fac de obicei in cadrul unui meniu cu tapas: Creveti mauri 800 g creveti (congelati) curatati 1 ardei iute rosu mic 1 capatana usturoi 1 portocala netratata chimic 3 ramurele cimbru proaspat 100 ml ulei de masline 2 foi de dafin sare, piper, boia de ardei - dulce si iute 1 varf cutit de chimion in cruce (cumin) Dimineata se decongeleaza crevetii (daca mai au intenstinul in ei, se scoate), se spala si se sterg. Ardeiul iute se toaca marunt (fara seminte), usturoiul la fel. Portocala se spala cu apa fierbinte, i se rade coaja, apoi se stoarce. Cimbrul se spala, scutura de apa si se culeg frunzulitele. Se prajesc crevetii, se adauga in tigaie usturoiul, ardeiul iute si foile de dafin. Se stinge cu sucul de portocala, se ia de pe foc. Se potriveste de gust cu celelalte ingrediente si se lasa intr-un recipient acoperit la rece pana vin musafirii. |
|
|
|
![]() |
| kalua |
Jan 26 2006, 11:24 PM
Post
#2
|
|
Musafir |
Dovlecei picanti - aperitiv
700 g doclecei mici (diametrul de ca. 3 cm) 4 capatani de uasturoi 4 linguri suc de lamaie 5-6 linguri otet din vin alb sare, piper, ulei 200 g felii f subtiri de sunca de Serrano sau de Parma scobitori Cu o zi inainte de a veni musafirii: se spala, curata si taie in 2 de-a lungul dovleceii. Jumatatile se mai taie inca o data de-a lungul, apoi in bucati de ca. 5 cm. Usturoiul se toaca marunt. Se amesteca sucul de lamaie cu otetul, se adauga sarea, piperul si se amesteca pana s-a dizolvat sarea. Bucatile de dovlecel se prajesc in putin ulei la foc mare si se scot din tigaie. Se reduce focul, se caleste usturoiul in tigaie pana devine transparent, apoi se toarna marinada peste el. Se toarna totul peste dovlecei. Cu 1-2 ore inainte de a veni musafirii: se scurg bucatile de dovlecel bine, feliile de sunca se injumatatesc de-a lungul. Se inveleste fiecare bucata de dovlecel intr-o jumatate de felie de sunca si se fixeaza cu o scobitoare (astfel incat sa poata fi si luate cu mana de scobitoare). |
|
|
|
kalua Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 23 2006, 12:05 AM
honeybee Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 23 2006, 12:42 AM
kalua Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 23 2006, 10:38 AM
h_2004 Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 23 2006, 06:00 PM
kalua Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 23 2006, 09:05 PM
honeybee Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 23 2006, 09:38 PM
h_2004 Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 24 2006, 03:10 AM
kalua Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 24 2006, 06:33 PM
h_2004 Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 24 2006, 06:58 PM
kalua Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 24 2006, 08:02 PM
h_2004 Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 24 2006, 09:11 PM
sorin Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 24 2006, 10:36 PM
h_2004 Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 28 2006, 02:28 PM
kalua Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 30 2006, 08:14 PM
h_2004 Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 31 2006, 07:21 PM
kalua Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Feb 4 2006, 12:50 PM
Diana Rata cu sos de portocale - 4 persoane
1 rata de ca... Jan 5 2010, 01:52 PM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 14th December 2025 - 03:07 AM |
|
|