IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Cum ne alintam musafirii - mese festive
kalua
post Jan 23 2006, 12:05 AM
Post #1





Musafir






Hai sa vorbim aici ce si cum pregatim cand suntem gazde  :pistolar:
Nu numai retete, ci si idei de decorat masa sau camera unde sarbatorim.

Incep cu o reteta pe care o fac de obicei in cadrul unui meniu cu tapas:

Creveti mauri

800 g creveti (congelati) curatati
1 ardei iute rosu mic
1 capatana usturoi
1 portocala netratata chimic
3 ramurele cimbru proaspat
100 ml ulei de masline
2 foi de dafin
sare, piper, boia de ardei - dulce si iute
1 varf cutit de chimion in cruce (cumin)

Dimineata se decongeleaza crevetii (daca mai au intenstinul in ei, se scoate), se spala si se sterg.
Ardeiul iute se toaca marunt (fara seminte), usturoiul la fel. Portocala se spala cu apa fierbinte, i se rade coaja, apoi se stoarce. Cimbrul se spala, scutura de apa si se culeg frunzulitele. Se prajesc crevetii, se adauga in tigaie usturoiul, ardeiul iute si foile de dafin. Se stinge cu sucul de portocala, se ia de pe foc. Se potriveste de gust cu celelalte ingrediente si se lasa intr-un recipient acoperit la rece pana vin musafirii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Jan 26 2006, 11:24 PM
Post #2





Musafir






Dovlecei picanti - aperitiv

700 g doclecei mici (diametrul de ca. 3 cm)
4 capatani de uasturoi
4 linguri suc de lamaie
5-6 linguri otet din vin alb
sare, piper, ulei
200 g felii f subtiri de sunca de Serrano sau de Parma
scobitori

Cu o zi inainte de a veni musafirii: se spala, curata si taie in 2 de-a lungul dovleceii. Jumatatile se mai taie inca o data de-a lungul, apoi in bucati de ca. 5 cm. Usturoiul se toaca marunt. Se amesteca sucul de lamaie cu otetul, se adauga sarea, piperul si se amesteca pana s-a dizolvat sarea. Bucatile de dovlecel se prajesc in putin ulei la foc mare si se scot din tigaie. Se reduce focul, se caleste usturoiul in tigaie pana devine transparent, apoi se toarna marinada peste el. Se toarna totul peste dovlecei.
Cu 1-2 ore inainte de a veni musafirii: se scurg bucatile de dovlecel bine, feliile de sunca se injumatatesc de-a lungul. Se inveleste fiecare bucata de dovlecel intr-o jumatate de felie de sunca si se fixeaza cu o scobitoare (astfel incat sa poata fi si luate cu mana de scobitoare).
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 23 2006, 12:05 AM
honeybee   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 23 2006, 12:42 AM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 23 2006, 10:38 AM
h_2004   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 23 2006, 06:00 PM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 23 2006, 09:05 PM
honeybee   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 23 2006, 09:38 PM
h_2004   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 24 2006, 03:10 AM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 24 2006, 06:33 PM
h_2004   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 24 2006, 06:58 PM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 24 2006, 08:02 PM
h_2004   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 24 2006, 09:11 PM
sorin   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 24 2006, 10:36 PM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 26 2006, 11:24 PM
h_2004   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 28 2006, 02:28 PM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 30 2006, 08:14 PM
h_2004   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 31 2006, 07:21 PM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Feb 4 2006, 12:50 PM
Diana   Rata cu sos de portocale - 4 persoane 1 rata de ca...   Jan 5 2010, 01:52 PM


Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 03:55 AM