![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
tort "bunica lui h" ??? ... alt nume n-am gasit
blat 6 oua 1 pahar de zahar 1 pahar de nuca macinata 1 pahar de faina + 2 linguri 1 praf de copt se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga nuca, faina si praful de copt stins in zeama de lamaie si la sfarsit se incorporeaza f incet albusurile batute spuma. Se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie cerata. Cand s-a racit blatul se va taia in 3. Crema e de ciocolata dar fiecare o face cum ii place. Cea originala era unt, zahar, cacao si un galbenus de ou. Eu fac o mamaliga din 800ml lapte, zahar cam 250- 300g, 2 ling cacao, 4 linguri faina sau amidon, 1 ou: le amestec pe foc pana se ingroasa si faina e fiarta ( nu-i fiarta imediat cum s-a ingrosat). Separat frecati spuma 250g unt. Cand mamaliga s-a racit o amestecati cu untul, se poate pune si putina esenta de rom. Se face un sirop rece din apa, zahar, coaja de lamaie, si se insiropeaza blaturile, eu insist la margini pe mijloc pun 3-4 linguri pt ca nu-i bun nici prea insiropat. Se umple si se imbraca cu crema. Se poate presara cu migdale prajite. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 08:39 PM |
|