![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
De ceva timp am capatat serioase tendinte ecologiste (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) . Totul a inceput cand am mers in Olanda pentru un an, la studii, si m-a impresionat enorm preocuparea lor de a minimiza gunoiul, efortul de a colecta separat, de a duce sticlele goale la masini speciale care iti inapoiaza banii pe ele, de a recicla. Mi-a placut foarte mult aceasta atitudine responsabila si am adoptat-o.
Numai caaaa...venira diversi romani in vizita pe la noi si se uitau crucis cand ne vedeau ca luam cutiile de gunoaie reciclabile (hartie, carton, PETuri, sticla, conserve etc) si le caram in masina pana la locurile special amenajate unde vine tot omul si le aseaza pe caprarii. S-a tot facut misto de noi pe tema asta. Pai oameni buni, daca in loc sa preluam ideile laudabile de la vestici noi le luam in deradere, vazandu-ne de traiul nostru comod si iresponsabil, de ce ne mai miram ca peste tot e mizerie, ca troneaza gunoaie menajere prin toate apele si campiile tarii si ca sanatatea ne este pusa in pericol?!? Nu stiu, sunt profund ingrozita de nesimtirea din tara. Legi exista, ca UE a impus chestiile astea odata cu integrarea, insa statul insusi nu le aplica (nu creeaza puncte de colectare accesibile), iar de mentalitatea romanului ce sa mai zic! Am vrut sa scriu aici, ca n-am si eu unde sa ma plang (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) . M-as bucura enorm daca fiecare din noi am putea sa convingem macar un om-doi sa isi schimbe gandirea, si inca rapid, pentru ca natura este deja grav amenintata (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Aaa, ce fain ca exista si topicul asta, ca eu abia acum l-am gasit (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Si firma mea are contract cu copacul de hartie, dar vin f greu sa ia hartiile stranse, pt ca au prea putini soferi (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) In orice caz, eu strang tot ce pot: ziare, reviste, caiete, facturi, pliante, tot ce e din hartie. Rox imi sta martora, ca la intalnirea cu fetele i-am cerut cartonul de la guma de mestecat (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Nu va zic de colegele mele care sunt stresate ca aduc tot de acasa si ma intreaba daca lada asta de langa mine e cumva gunoiul meu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Acu 2 veri am participat la actiunea celor d ela Academia Catavencu "Verde cine n-are pierde". Ma simt bine sa fac ceva pt planeta asta, pt mine, pt ceilalti. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 10:56 PM |
|