IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Gratare si la iarba verde
kalua
post May 1 2006, 11:15 AM
Post #1





Musafir






Incepe sezonul gratarelor si al mersului la iarba verde... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Cum marinam carnea pentru gratar, ce altceva inafara de carne punem pe gratar, ce bunatati luam cu noi la un picnic si cum le impachetam cel mai bine?
Va astept aici cu idei si retete. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

Later edit: incep eu, dar sper sa veniti si voi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif)

Tepuse in stil gyros
pentru gratar

carne de porc (de la spate)
mirodenii pentru gyros
ulei
telemea/ feta
ceapa taiata pestisori

Carnea de porc se taie in felii foarte subtiri, cam jumatate de centimetru (cel mai bine e sa-i ziceti macelarului sa o taie). Amestecul de mirodenii pentru gyros (daca nu gasiti unul ca lumea de cumparat, puneti boia dulce de ardei, piper, oregano si sare) se amesteca cu ulei si se da carnea prin uleiul cu mirodenii. Branza se taie bastonase mai solide, se pune cate-un bastonas ( (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) ce exprimare!) intr-o felie de carne, se presara niste ceapa pe deasupra si se ruleaza carnea. Se infige in tepusa. Pe o tepusa se pun 4-5 rulouri. Se prajeste pe gratar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Jun 4 2008, 10:37 AM
Post #2





Musafir






Tepuse asiatice cu carne tocata

3 esalote tocate marunt
2 catei usturoi tocati marunt
40g ghimbir dat pe razatoarea mica
400g carne tocata (200g de vita, 200g de porc)
2 fire de coriandru verde tocate marunt
1 galbenus
2 linguri pesmet
2 linguri sos de soia
sare
boia iute de ardei

Daca folositi tepuse din lemn, puneti-e din timp la inmuiat in apa.
Se amesteca totul si se pune masa in jurul fiecarei tepuse; ies cam 8 bucati. In loc de tepuse se pot folosi “paie” de lemon grass. Se prajesc pe toate partile. La sfarsit se ung cu sweet chilli sauce (cumparat) si se dau prin seminte de susan.

Medalioane de porc umplute cu mozzarella

1 muschiulet de porc taiat in 4 medalioane; in fiecare medallion se taie un “buzunar”
1 mozzarella taiata in cuburi mici
40g rosii uscate in ulei tocate marunt
1 mana de frunze de busuioc rupte mai mic cu mana
30g seminte de pin prajite fara ulei
sare, piper
4 felii de bacon

Toate ingredientele inafar de bacon se amesteca, cu amestecatura asta se umple gaura facuta in medalioane. Se pune cate o felie de bacon de jur imprejurul fiecarui medalion, astupindu-se gaura, se leaga cu sfoara de bucatarie. Se prajesc, cand sunt gata se sareaza si pipereaza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 12:43 AM