![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
despre anghinare (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/artichoke.jpg)
cum se curata: - se taie 1/4 din varf, apoi se taie cu foarfeca din fiecare varf de petala (pt ca inteapa) apoi se taie si tulpina in asa fel incat sa stea cum veti vedea in poza finala anghinare cu sos de migdale 4 anghinari mari zeama de la 1 lamaie 2x cepe curate 2 catei de usturoi sare si piper - se pun anghinarile cu varful in jos intr-o cratita in asa fel incat sa stea una langa alta. - se adauga zeama de lamaie, ceapa, usturoiul si se acopera cu apa. Condimentati generos cu sare si piper si dati in clocot, apoi la foc mic lasati sa fiarba 15-20 de minute pana intra cutitul cu usurinta. Lasati-le la scurs pt sos 125 ml migdale prajite 125 ml smantana sau iaurt natur (minimum 4% grasime) 15 ml (o lingura) otet sherry sau otet de vin rosu 5 ml (1 lingurita) miere sare si piper - migdalele se maruntesc intr-o pudra fina (chiar cu masina de macinat cafea spune tipul) si se amesteca cu restul de ingrediente de mai sus se servesc ca in poza. Inmuiati baza fiecarei frunze in sos si mancati doar partea aceea deci nu toata frunza. Inima este cea mai buna parte a anghinarii insa are o particica 'paroasa' care o acopera si care trebuie indepartata inainte s-o consumati (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/acusosa.jpg) |
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Humus cu ardei copti
Avem nevoie de: 1 conserva cu naut in apa 200-300g ardei copti 2 linguri ulei masline 1 catel usturoi 2 linguri crema de branza Philadelphia 1 lingura zeama de lamaie Sare dupa gust Se pun toate ingredientele in mixer si se amesteca pana se face o pasta omogena. In reteta originala se pune de fapt ulei de masline cu usturoi (garlic oil), dar in lipsa de asta, m-am gandit ca se poate folosi ulei normal plus un catel de usturoi pisat. Eu am avut galic oil, de data asta si a iesit excelent. Conserva de naut se scurge de apa si in mixer se pune doar nautul. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 12:18 AM |
|