![]() |
![]() |
alessia81 |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Sunt innebunita dupa paste, gatite in diverse moduri. Daca aveti retete, traditionale sau originale...please, be my guest...
|
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Cannelloni a la kalua
16-18 bucati cannelloni ca. 100g sunca afumata taiata in cuburi maruntele 200-250g carne tocata de vita 2-3-4 tulpini de telina (depinde de marimea lor) 2 cepe marisoare tocate marunt 3-4 catei usturoi tocati marunt 1 vanata mai mica taiata in bucatele mici (sau 1 dovlecel dat pe razatoarea mare) 2-3 morcovi taiati julienne (bastonase foarte subtiri) sau dati pe razatoarea mare plante italienesti 2 conserve de rosii dezpielitate 1/2 legatura busuioc 100ml vin rosu sare, piper 400g mozzarella ulei sosul bechamel ca la reteta de lasagne (postata un pic mai sus) plus 75g parmezan sau cascaval ras Se caleste o ceapa si usturoil in putin ulei, se adauga sunca si carnea tocata. Dupa ce acestea s-au prajit se adauga morcovul, vanata, tulpinile de telina taiate in felii subtirele. Dupa vreo 5 minute se pune si o conserva de rosii, plantele italienesti, sare, piper, vinul. Se mai lasa pe foc vreo 10 minute. Se face sosul bechamel, la sfarsit se rade cascaval sau parmezan in el. Se pune cealalta ceapa in putin ulei la calit, se adauga cealalta conserva de rosii, se sfarama rosiile cu o furculita, se pune bucuiocul taiat marunt, se potriveste de gust cu sare si piper. Se lasa la fiert 10-15 minute. Intr-o tava se pun tuburile de canneloni in picioare. Se umple si se culca. Se lasa loc intre ele pentru ca se extind. Se toarna o parte din sosul bechamel peste ele, apoi sosul de rosii, deasupra iar sos bechamel. Pe deasupra se pun felii de mozzarella. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) cam 40 minute. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th June 2025 - 10:50 PM |
|