![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Ghiveci de legume
1 ceapa tocata marunt, 6 rosii mari curatate de pielita si taiate cubulete, 2 ardei grasi verzi taiati fideluta, 2 dovlecei potriviti de marime (cu tot cu coaja) taiati cubulete, 1/2 vanata mijlocie cu tot cu coaja(nu se pune prea mult pentru ca ia din dulceata ghiveciului) taiata cubulete, 1/2 morcov dat pe razatoarea mare, o mana de pastai, o mana de mazare, 1/2 ardei rosu mare, 1 praz(doar partea alba)taiat inele, o mana de ciuperci taiate felii, piper macinat, sare dupa gust, ulei, patrunjel verde Ceapa, ardeiul si morcovul se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga dovleceii, vanata, inelele de praz, pastaile si mazarea impreuna cu o jumatate de cana de apa (nu se pune mai mult pentru ca legumele isi lasa dastula zeama) si se acopera cu un capac. Focul trebuie sa fie micut. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00698.jpg) Cand s-au inmuiat toate legumele, se adauga ciupercile si se mai lasa cateva minute la foc mic. La sfarsit se pun cubuletele de rosii, se potriveste de sare si piper, se mai lasa sa dea un clocot si se opreste focul. Se pune si patrunjelul. Se poate servi calda dar si rece. Este foarte gustoasa si usoara. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00701.jpg) Pulpe de pui cu bere, la cuptor Pulpe de pui, 1/2 l bere (de preferabil neagra pentru ca da o culoare foarte frumoasa carnii), piper macinat, boia de ardei dulce, sare, cimbru Se incinge cuptorul. Pulpele se spala, se taie bucati potrivite si se cresteaza din loc in loc. Se ajeaza in tava si se condimenteaza. Se toarna berea pe langa carne. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00699.jpg) Se face focul potrivit la cuptor si se introduc pulpele. Dupa 20/25 minute pulpele se intorc, dupa alte 20 minute se intorc inca o data si se mai lasa 10 minute sa prinda o crusta frumoasa. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00703-1.jpg) Pofta buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 12:02 AM |
|