![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Am descoperit intamplator un soi de enciclopedie a produselor cosmetice aflate pe piata. Paula Begoun e autoarea iar cartea se numeste “Don’t go to the cosmetic counter without me” si pe langa multe explicatii foarte “user friendly” ia in ordine alfabetica fiecare marca si mai toate produsele lor si le da un soi de nota. Sint multe cu note foarte proaste si nume rasunatoare, sint altele foarte bune dar no name.
De exemplu mitul cremelor contur ochi este doar atat, un mit. Au aceeasi compozitie ca si cremele de fata dar pt ca numele e atragator au asortat si pretul pe masura. Deci cremele de fata sint foarte bune si pe langa ochi. Restul e marketing. De retinut: NU exista creme care sa elimine ridurile, sa ridice pielea lasata, sa te faca sa arati cu ani mai tanara etc. NU exista! Ce face o crema intr-o masura mai mare sau mai mica este sa restaureze o bariera sanatoasa (esentiala pt a permite pielii sa se vindece si sa produca alt colagen), reduce inflamatiile, ajuta prevenirea ( nu eliminarea) agresiunii radicalilor liberi, reface elemente vitale necesare mentinerii unui ten sanatos si creaza o senzatie de finete si moliciune pe care multi o vor gasi placuta dpdv estetic. Cremele hidratatante pt ten gras sint cel mai greu de evaluat. Ca o regula , DACA tenul gras nu este iritat si agresat cu produse cosmetice agresive, NU are nevoie de hidratare A ajuns si la o lista a “celor mai bune … ” insa sint multe produse bune pe piata care nu au intrat in clasificarea asta si totusi sint bune. Si la fel multe produse slabe dpdv al componentei dar cu un nume foarte atragator. Exista creme pe piata care au indicatia pt ten uscat si dimpotriva s-ar potrivi unui ten gras, la fel si pt fdt-uri. O sa incerc, in masura in care-mi permite timpul, sa va sugerez cele mai bune produse pe categorii dupa cartea sus mentionata. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mi-a soptit o pasarica niste marci de gasit in Romania si am sa vi le scriu incet pe cele care au primit nota buna.
Oricum ca o mentiune generala pt notele date produselor, exista si posibilitatea ca produse cu un rating bun sa nu va priasca si la fel poate sa va priasca unul cu un rating slab. Deci 100% la tzinta nu exista. Sint totusi notate dupa ingredientele din compozitie. Avene, Vichy si Uriage nu sint incluse in carte (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) in paranteza am sa pun tipurile de ten pt care recomanda produsul. sa remarcati ca nu mereu un produs pt ten uscat e neaparat ok pt aceasta ci dimpotriva e recomdat pt un ten gras. Eu experimentez de vreo 2 saptamani, cu succes, un fdt de la Revlon care e recomndat pt ten uscat iar al meu e normal mixt si sint multumita si de culoare si de senzatia pielii (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) la Roche Posay Excelente: - biomedic C-recovery treatement - toleriane purifying foaming cream - ceralip repair cream Bune din gama Biomedic - antibac acne wash (ten gras) - puryfing cleanser (toate tipurile de ten exceptand pe cel f uscat) - conditioning cream (pt ten normal spre uscat) - facial shield SPF 20 - gentle moinsturizing lotion spf 15 - hydratating serum - potent-C 10.5 concentrate (nu e recomandat celor cu ten sensibil) - retinol 15; - retinol 30; - retinol 60 (recomandat pt tenuri normale spre uscate) din gama Toleriane - dermo-cleanser (ten uscat) - eye make-up remover (desi mierea din compozitie lasa pielea lipicioasa si ca urmare trebuie clatita) alte produse bune - effaclar purifying foaming gel - hydraphase hydratating cleansing milk - rosalic gelee micellar make-up removal gel (excelent pt ten sensibil) - activ C, pt ten uscat si active C pt ten normal, mixt (vitamina C este un excelent antioxidant insa pt a fi clarifica efectele lui nu e suficient dar in forma asta ) - activ C eyes - anthelios SX daily moisturizing cream with sunscreen SPF 15 - redermic daily fill-in-anti-wrinkle firming care, face and neck, ten normal, mixt - redermic eyes, daily fill-in anti-wrinkle firming care - mela-D skin lighting daily lotion - lipolevres lip protector Maybelline execelente anticearcan : - instant age rewind double face perfector - instant age rewind under eye concealer pudra -finish matte pressed powder (normal spre usor uscat) -dream matte face powder (normal spre f gras) fard de obraz - dream mousse blush (normal si usor mixt in amebele sensuri , uscat si gras) - dream mousse bronzer (au un luciu care in produsul acesta nu o sa va deranjeze) tus ori creion pt ochi si sprancene - expertwear defining liner - unstoppable smudge-proofwaterproof eyeliner - line stylist eyeliner ruj - superstay lipcolor mascara - full'n soft mascara - lash discovery - lash discovery waterproof - sky high extreme lenght and curl mascara - sky high curves extreme lenght and curl mascara waterproof - volum express mascara 3X - volum express turbo boost mascara 7x - XXL volume + lenght microfiber mascara - intense XXL volume + lenght microfiber dupa cum vedeti o multime de produse excelente. Maine poimaine le trec si pe cele bune. Ca o paranteza am avut o oja Maybelline care a rezistat impecabil, peste 7 zile, la spalat vase de mai multe ori pe zi. N-am mai gasit asa produs bun de-atunci. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 20th July 2025 - 07:36 AM |
|