![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu stiu ca urmatoarele chestii aplicate pe pielea inrosita ajuta:
-iaurt -branza proaspata de vaci -aloe vera (gel cumparat, cu 99% aloe in el sau gel proaspat din planta) - preferatul personal, chiar si fara insolatie, in loc de crema dupa plaja -ulei de masline amestecat cu zeama de lamaie Pentru pe dinauntru: calciu si multe lichide. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nimphe, insolatia nu e musai legata de asrurile solare si viceversa este la fel de valabila.
Niciodata sa nu iei sau sa dai aspirina sau alte antipiretice in cazuri de insolatie, fac mai mult rau decit bine. In cazuri de arsuri solare sunt insa recomandate. Arsuri solare, arsuri datorate expunerii indelungate la soare Cum recunoastem o arsura solara? Simptomatologia difera de la individ la individ si este direct proportionala cu gradul expunerii. Pielea devine sensibila, insotita de aparitia unor vezicule, mergand pana la arsuri grave. Fenomenele locale pot fi insotite de febra, frisoane, oboseala, stare de slabiciune, soc similar arsurilor termice. Persoanele care au suferit arsuri trebuie sa evite razele UVA si UVB, sa poarte imbracaminte adecvata, sa aplice comprese cu apa rece in zonele afectate. Folosirea unor lotiuni cu anestezice locale trebuie evitate datorita aparitiei riscului dermatitei de contact. Tratamente naturiste impotriva arsurilor solare, calmarea usturimii Pielea arsa nu se va mai expune la soare in urmatoarele 3-4 zile de la producerea arsurii. Nu se sparg basicile si nu se cojeste pielea!
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 04:40 AM |
|