![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
salut!
cine are, cum se manifesta... mi-ar fi de mare folos experienta voastra :) cred ca eu sufar de un 'inceput' de asa ceva (inca reusesc sa le controlez)- ma trezesc noaptea din somn cu o frica imensa - nici eu nu stiu de la ce; inima imi bate sa imi sparga pieptul ... imi dau seama ca e o aiureala si ca nu am de ce sa fiu speriata si ma calmez (inca). cine mai are atacuri si ce se poate face impotriva lor? |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cristina, eu la agorafobie am constatat ca de obicei este un efect al unei temeri mai profunde si mai putin evidente. Si de aceea singurul tratament care da rezultate e descoperirea si tratarea acelei cauze, nu a efectului.
Agorafobia are la baza in general o teama profunda fata de pierderea controlului si lipsa sentimentului de siguranta. Agorafobicii se simt in largul lor doar intr-un mediu pe care il pot controla si care este cat mai putin influentat de factori externi si imprevizibili. Faptul ca teama asta a ta nu a trecut niciodata de pragul unei anxietati pronuntate si nu ai avut nici un atac de panica ma surprinde, dar astea sunt vesti bune pentru tine. Inseamna ca nu ti-ai peirdut pe deplin capacitatea de a rationa teama si inseamna ca tocmai asta poate fi principala ta arma spre vindecare. Ca sa iti pot da mai multe sfaturi (neavizate) as vrea totusi sa stiu mai multe detalii cum ar fi - teama asta o ai de cand te stii sau a aparut intr-un moment anume? - care ar fi pe scurt gandurile care iti trec prin cap intr-un moment din acesta de maxima anxietate? - care e primul gand care iti trece prin cap in momentul in care ajungi dintr-un mediu pe care il consideri amenintator intr-unul pe care il consideri "safe"? (cum ar fi cand treci pragul casei) - care este parerea ta despre oameni in general ? (iubesti oamenii/ iubesti unii oameni/ ii iubesti pe cei care te iubesc pe tine/ oamenii sunt rai/ urasti oamenii/ etc...intelegi tu ideea) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 12:26 AM |
|