![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Toate am avut la un moment dat in mina o carte...
Unele ne-au marcat existenta intr-un fel sau altul, altele ne-au tinut mintea ocupata intr-o calatorie, altele au fost uitate... Vad ca subiectul nu exista desi, fiecare dintre noi, are in mod sigur cel putin o carte favorita... daca nu cumva o lista intreaga. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Cartile mele favorite, cartile pe care le pot citi si a mia oara fara sa ma plictisesc sunt multe. Am sa pun aici citeva si va invit si pe voi sa faceti la fel. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pe aripile vintului - Margaret Mitchell Firma - John Grisham Madam Sousou - Dimitris Psathas |
|
|
![]() |
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
It's not a challenge, it's a matter of taste!
Pentru mine cartile preferate sunt cele care interactioneaza cu publicul cititor, in orice stanta a acestuia, fie milkman sau academician, cele care te imbogatesc, ca te transfigureaza. Marturisesc ca mi-am facut lucrarea de diploma din Jane Austen, Northanger Abbey- pentru parodierea goticului atat de trendy si comercial in epoca, care casca suspine in domnite si blestema cetatea la eterne prosternari in fata unei adrenaline intelectuale cu arsenal cat mai horror, si constiinta de sine a scriiturii, si romanul postmodern al lui Ian McEwan, Atonement (care are si ecranizare acum). Dar, romanele mele favorite sunt de departe cele postmoderne, ludice, in special ale scriitorilor englezi si americani: McEwan, Julian Barnes, David Lodge, Martin Amis, Thomas Pynchon, Tim O'Brien, Joseph Heller, Kurt Vonnegut, Salman Rushdie, Patrick McCabe si merita aprofundate atat ca trama cat si dpv al resurselor lingvistice si al viziunii naratorului imersat in text. Cap-coada mi-a placut John Fowles. Ii apreciez pe Borges, Julio Cortázar, Joyce, Proust. Imi plac Ruxandra Cesereanu- Tricephalos, Simona Popescu-Exuvii, Florina Ilis- Coborarea de pe cruce, Chemarea lui Matei, Gabriela Melinescu- Jurnal suedez, Bruckner, Nedelciu, Ioan Grosan, Cartarescu etc. Literatura e destula, timp si dispozitie sa avem. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 11:58 AM |
|