![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Noi am stiut ca va fi fetita si am vrut sa-i punem doua nume scurte, care nu se pot prescurta. Pentru ca-mi plac numele scurte si-n afara de asta am citit ca strigatul pe un alt nume nu face bine din punct de vedere energetic persoanei respective (chestii ezoterice (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ).
Am citit intr-o revista un articol in care copii erau intrebati daca le place numele lor si o fetita era de-a dreptul incantata de prenumele ei, asa ca l-am bagat la lista cu propuneri. In plus asa o cheama pe-o matusa de-a mea de care-mi place (ea poarta numele mai lung in acte). Mr. kalua a fost de acord cu numele asta, deci primul prenume l-am avut. Al doilea prenume nu l-am avut pana in maternitate, unde am primit, pe langa gramada de cadouri si mostre cu de toate celea, o lista cu prenume. Si acolo l-am gasit si am fost amadoi imediat de acord cu el. Asta e si cel biblic, cu toate ca ziua onomastica e pentru primul. |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Din semnificatiile mai putin fericite ca sa zic asa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Claudiu/ Claudia cica are origine latina si ar insemna "schiop" (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Dolores - provenineta spaniola, inseamna durere, suparare Antoniu/Antonia = origine latina, inseamna "a fost pierdut" CECILIA / CELIA / CECIL - de la "caecilia", nume latin ce inseamna "orb" :| FABIAN- de la "fabianus", nume latin ce inseamna "crescator de fasole" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) GEORGIANA / GEORGE / GHEORGHE - de la "georgios", nume grec ce inseamna "fermier / taran" (damn si chiar imi placea numele George) HORTENZIA- (lat. "hortensia") - "gradinareasa" LIVIA / LIVIU-Nume roman care isi are originea fie de la cuvantul latin liveo care semnifica „a invidia” , fie in lividus care inseamna „palid, livid, invidios”. MARIN- (lat. "marinus") - "marinarul" (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) MARTA - de la expresia "femeie de casa" (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) MONICA- de la "monos", cuvant grecesc insemnand "sihastra" NARCISA- de la "narkissos", nume grec care inseamna "pierdut" NATALIA - (lat.) - "cea nascuta la Craciun" (deci o alegere nefericita pt o fetita nascuta oricand altcandva....desiiiiii....in cazul meu ar fi o alegere normala...cum eu sunt "Craciun" numele de familie...ar fi oricand valabil (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) PAULA / PAUL / PAVEL- Sursa numelui este din limba latină şi provine din familia de nume romane Paulus, care înseamnă „mic” sau „umil”. REMUS - (lat. "Remus") - "vâslasul" SERGIU - (lat. "Sergius") - "servare" = "a salva", "servus" = "servitor" (cu doua taisuri) SILVIU - (lat. "silvanus") - "padurarul" (deci io-s padurareasa, e clar (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) TITUS - (lat.) - "turturica" (o semnificatie cam feminina pt un nume de baiat (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 05:29 PM |
|