![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Noi am stiut ca va fi fetita si am vrut sa-i punem doua nume scurte, care nu se pot prescurta. Pentru ca-mi plac numele scurte si-n afara de asta am citit ca strigatul pe un alt nume nu face bine din punct de vedere energetic persoanei respective (chestii ezoterice (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ).
Am citit intr-o revista un articol in care copii erau intrebati daca le place numele lor si o fetita era de-a dreptul incantata de prenumele ei, asa ca l-am bagat la lista cu propuneri. In plus asa o cheama pe-o matusa de-a mea de care-mi place (ea poarta numele mai lung in acte). Mr. kalua a fost de acord cu numele asta, deci primul prenume l-am avut. Al doilea prenume nu l-am avut pana in maternitate, unde am primit, pe langa gramada de cadouri si mostre cu de toate celea, o lista cu prenume. Si acolo l-am gasit si am fost amadoi imediat de acord cu el. Asta e si cel biblic, cu toate ca ziua onomastica e pentru primul. |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pink, toate ca toate, numele sunt cool si vorba ta...excentrice. Dar te-ai gandit sper ca 80% din oameni nu o sa le pronunte numele corect si chiar copilul nu o sa isi poate pronunta numele lui corect pana ce va creste mai marisor.
"Ada-Katalin" o sa fie pentru multi "Ada-Cătălin" (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) "Citrine" iar e greu de pronuntat asa cum trebuie iar restul (Dalek, Illona) creca sunt destul de normale...daca te muti in Ardeal (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Funny fact : pana la 5 ani eu nu puteam nici numele meu sa il pronunt corect. Si ca sa vedeti ca de mica eram narcisista, cum credeti ca ma prezentam? "Sia Muasa Cuciun" (unde Muasa venea de la frumoasa normal (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) ). Habar n-am cum ajunsesem la concluzia ca asa ma cheama (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) La 5 ani mi-am dat drumul ca lumea la vorbit si am invatat si sa scriu. Scriam si citeam deja f bine cand am ajuns in clasa I, cu o singura dilema : litera "S" o faceam mereu intoarsa invers (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Si mai scriam uneori cand cu stanga cand cu dreapta, dar cand am inceput orele de caligrafie am ajuns la concluzia ca scriind cu stanga nu o sa iau niciodata nota 10 asa ca am luat o hotarare definitiva in momentul ala (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 03:10 PM |
|