![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Am descoperit intamplator un soi de enciclopedie a produselor cosmetice aflate pe piata. Paula Begoun e autoarea iar cartea se numeste “Don’t go to the cosmetic counter without me” si pe langa multe explicatii foarte “user friendly” ia in ordine alfabetica fiecare marca si mai toate produsele lor si le da un soi de nota. Sint multe cu note foarte proaste si nume rasunatoare, sint altele foarte bune dar no name.
De exemplu mitul cremelor contur ochi este doar atat, un mit. Au aceeasi compozitie ca si cremele de fata dar pt ca numele e atragator au asortat si pretul pe masura. Deci cremele de fata sint foarte bune si pe langa ochi. Restul e marketing. De retinut: NU exista creme care sa elimine ridurile, sa ridice pielea lasata, sa te faca sa arati cu ani mai tanara etc. NU exista! Ce face o crema intr-o masura mai mare sau mai mica este sa restaureze o bariera sanatoasa (esentiala pt a permite pielii sa se vindece si sa produca alt colagen), reduce inflamatiile, ajuta prevenirea ( nu eliminarea) agresiunii radicalilor liberi, reface elemente vitale necesare mentinerii unui ten sanatos si creaza o senzatie de finete si moliciune pe care multi o vor gasi placuta dpdv estetic. Cremele hidratatante pt ten gras sint cel mai greu de evaluat. Ca o regula , DACA tenul gras nu este iritat si agresat cu produse cosmetice agresive, NU are nevoie de hidratare A ajuns si la o lista a “celor mai bune … ” insa sint multe produse bune pe piata care nu au intrat in clasificarea asta si totusi sint bune. Si la fel multe produse slabe dpdv al componentei dar cu un nume foarte atragator. Exista creme pe piata care au indicatia pt ten uscat si dimpotriva s-ar potrivi unui ten gras, la fel si pt fdt-uri. O sa incerc, in masura in care-mi permite timpul, sa va sugerez cele mai bune produse pe categorii dupa cartea sus mentionata. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 28 Joined: 10-July 08 Member No.: 4,219 ![]() |
Buna ziua fetelor cucuietelor!
HappyCat eu ma uit la coatele tale (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...sunt obsesionata e pielea cornoasa de la coate. Si de calcaie... si de piele in general. Calcaielor cred ca le fac o baita calda cu otet de mere apoi ulei cald. Numai ca dormit cu sosete pe caldura asta...dar se apropie concediul si trebuie sa fiu "fresh". Deci, vineri stiind ca nu mai ies din casa, dupa ce m-am demachiat, mi-am facut masca cu aspirina: am faramitat 3 aspirine "neinvelite" si le-am amestecat cu lichidul meu miraculos (va mai amintiti: miere, otet de mere, vin alb, suc de lamaie?). Am lasat sa se usuce un pic apoi am umezit fata si am inceput sa frec usor fata-gatul-decolteul (la mine merg toate impreuna: fata se prelungeste pana la "pupe"). Am simtit o caldura..stateam in fata oglinzii sa vad daca nu se inroseste prea tare, sa ma usture prea tare ca sa ma spal imediat. Am experiente neplacute cu ROC -retinA. M-am spalat apoi si mi-am pus ulei. Mai nou de o saptamana, seara, daca am chef sparg 3-4 gelule de vit E daca nu ulei de mandorle/germeni de grau si le amestec cu vit A uleioasa. Pare bun. Anul trecut, cam pe vremea asta m-am dus la farmacie caci eram disperata cu petele de la soare. Mi-a dat un ser si o crema de la LIERAC cu acid glicolic. Cu crema m-am dat dat serul il am si acum (se freaca lejer numai petele). Apoi cum v-am mai spus inspre iarna am fact un laser. De Albaten citisem prospectul pe net, anul trecut cred. Era singura crema in Romania care promitea mult impotriva petelor. Mi-am luat di Ro, la indicatia altor fete, UNITONE SPF20. Am folosit-o 1 data. Cum mi-e teama ptr. ca protectia e prea mica o voi folosi din septembrie incolo cu serul. Bineinteles albusul nu va lipsi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Un sfat va rog: imi spune cineva cum voi face fara albus in vacanta? Sa cer in fiecare zi 1 ou? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pupi! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2025 - 01:31 AM |
|