![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Poate sunteti si voi ca mine, pe alte meleaguri trebuie sa gust macar mancarurile si produsele specifice tarii/regiunii respective. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Poate venim cu noi retete sau ne ajutam reciproc sa gasim o anume reteta a unei mancari care ne-a placut atat de mult in concediu. Ultimul meu concediu l-am petrecut in Croatia. Mancarea croata se aseamana celei romanesti in mare. Ce-mi place mult la ei sunt cavapcici (un soi de mititei), pe care-i servesc cu rondele de ceapa si ajvar (un fel de zacusca, a carei ingredient principal sunt ardeii). |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
In concediu am mers in Muntenegru, unde am stat 2 saptamani incheiate. Prima a fost la mare (Budva), a doua la munte ( Zabljak).
La mare am mancat cat am puttu fructe de mare si peste. Au fost delicioase, dar m-a dezamagit faptul ca se serveau direct cu garnitura, pe care nu o puteai schimba. Calamarii erau umpluti cu diverse: bacon si branza, creveti, orez si bacon etc. Se serveau numai cu cartofi cu o verzatura care semana a spanac, gatiti cu ustoroi si un sos alb. Deliciosi, nimic de zis. Dar intr-o saptamana mi s-a luat de calamari umpluti, cu cartofi. Pestele era gatit pe gratar si era servit cu cartofi prajiti sau fierti. Acolo mi s-a facut dor de legumele clasice: ciperci, vanata, fasole verde, ardei (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Scoicile erau in cochilie si se serveau cu sos alb sau rosu. Ce nu mi-a placut a fost ca la restaurantul la care am mancat, nimeni nu stia o boaba de franceza sau engleza si am ajuns sa mamanc scoici cu sos de usturoi si paine (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) Iata si cateva poze. Un peste de categoria 1, dar nu stiu cum se numea. Avea carne alba si multe oase. Nu m-a impresionat cu nimic. (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1569.jpg) Calamari umpluti cu creveti (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1570.jpg) Calamari fara nicio umplutura (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1622.jpg) Scoici cu sos alb (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1623.jpg) Peste de categoria 1 (altul decat primul) cu cartofi natur (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1782.jpg) Calamri umpluti cu branza si bacon (varianta asta a fost cea mai buna) (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1783.jpg) Sushi (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1794.jpg) Un platou imens de carnuri cu cartofi prajiti. Doua persoane puteau sa manance lejer din el (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1903.jpg) Ardei umpluti. Ei ii servesc cu piure. Am comandat asta la nimereala. Eram la un restaurant unde chelenrita habar nu avea de nicio limba straina, iar meniul era scris in limba lor. Am pus degetul pe ce mi-a venit si m-am ales cu asta. Trebuie sa va spun ca in ziua aia exact asta am poftit (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1904.jpg) Toate pozele au fost facut la mare. La munte am mancat mai variat, dar n-am mai apucat sa fac poze. Meniurile lor sunt foarte bogate in grilluri, dar garniturile sunt doar cartofi si sunt servite by default. Adica nu e ca la noi, iei o carne si-ti alegi garnitura. Felurile lor vin insotite si de salate, dar mai mici decat una obisnuita. Sunt portii uriase si mi-era imposibil sa comand 2 feluri. La partea gastronomica sunt dezamagita de lipsa de varietate. Gustul si servirea insa au fost fara cusur. Chelnerii foarte prietenosi, amabili si rapizi. Cei mai funny erau cei care nu stiau decat limba lor si ca sa explice vita, de exemplu, foloseau limbajul semnelor. Nu vreti sa stiti ce era la masa noastra (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Uneori mi-a placut sa-mi fac surprize si puneam degetul unde nimeream. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Dintre supe/ ciorbe (cam putine. Aveau doar de peste, de rosii, de legume si de vita), cel mai mult mi-a placut pileca csorba: o supa crema cu bucati de carne de vita si legume. This post has been edited by Nimphetamin: Aug 10 2008, 07:27 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 01:26 PM |
|