![]() |
![]() |
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Mai sunt 5 zile si are loc ceremonia de incepere a Jocurilor Olimpice de la Beijing. Programul JO il gasiti aici , iar orele la care concureaza sportivii nostri pe site-ul COSR (Comitetul Olimpic Roman).
Romania va fi prezenta la 15 discipline: atletism, box, canotaj, gimnastica, haltere, handbal, judo, canoe, lupte, natatie, scrima, tenis, tenis de masa, tir si tir cu arcul. In total delegatia e formata din 104 sportivi. O parte din competitii la gimnastica pe echipe, inot le voi rata din start, din cauza orelor la care se desfasoara. Recunosc ca cele doua sporturi, impreuna cu sariturile in apa si voleiul sunt preferatele mele. Mai trag cu coada ochiului la echitatie, canotaj si tenis in rest la celelalte ma intereseaza doar prestatia romanilor si/sau rezultatul. |
|
|
![]() |
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
O sa-mi dai si eu cu parerea si sper ca nu o sa iau bataie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
1. Modalitatea asta de notare la gimnastica mi se pare ciudata rau. Ratarile sunt depunctate foarte putin si vad gimnaste care au picat de pe barna, de pe paralele, sau au ratat la sarituri si totusi au niste punctaje uluitoare. Mie personal nu mi se pare corect. Dau ca si exemplu concursul de individual compus unde gimneasta chineza care a aterizat pur si simplu in fund la sarituri a avut nota mai mare decat Sandra Izbasa la paralele ... si dupa spusele comentatorilor nostri a fost cica un exercitiu bun al gimnastei noatre la paralele, fara ratare. Eu nu pricep... aterizarea la sarituri mi se pare 30% din exercitiu cel putin... Adica ce altceva ai mai putea rata la sarituri? Sa nu ajungi la cal... sa nu-ti iasa rasucirile... 2. Cum poti sa spui ca este unu exercitiu bun la paralele notat cu 14.300 cand au fost gimnaste notate si cu 16.700 sau 16.900? Daca "atata putem" cum spune Forminte atunci nu putem avea pretentii la medalii, sa fim seriosi. Eu consider ca evolutia noastra la gimnastica (feminin) a fost foarte slaba anul acesta. 3. Luand in considerare un sistem de notaj care nu depuncteaza ratarile, dar puncteaza foarte bine elementele mai dificile si apreciaza un exercitiu cat mai complex si mai greu, "strategia" reprezentantilor nostri de a prezenta exercitii cat mai corecte, fara riscuri si fara ratari ma uimeste profund. Stiu ca fatele alea dragute muncesc foarte mult si fac sacrificii, dar la fel fac si chinezoaicele si americancele. Si uite ca in timp ce la echipele Chinei si SUA a plouat cu note peste 16.000, noi abia reuseam sa obtinem un 15.500. Un chinuit loc 3 la echipe si nici o reprezentanta pe podiumul de la individual compus nu este un rezultat bun pentru o tara cu asa o traditie si reputatie in acest sport. E pacat, pentru ca era mandria noastra. Si in general... participarea noastra la olimpiada din acest an mi se pare slabuta. Cand imi amintesc cum colectam acum nu mult timp medalii dupa medalii la atletism, gimnastica si canotaj ... Am in schimb foarte mari sperante in fetele noastre de la handbal si canotaj. Succes!!!!! (IMG:style_emoticons/default/322.gif) |
|
|
bulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cred ca doar batuta la cap poti fi, eventual (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Vin si eu cu 2 centi de parere: Scoala de gimnastica din fostul bloc comunist nu mai exista. Nu numai Romania dar nici Rusia nu mai este ce-a fost. Steliana din cate am inteles eu are demult probleme cu spatele, a stat departe de antrenamente o perioada, comentatorii canadieni au zis ca au vazut-o la antrenamente plangand de nenumarate ori de cand a inceput Olimpiada ...In aceste conditii eu cred ca ea dat tot ce-a putut si este de admirat. Din ce am inteles eu, sistemul de notare difera imens de la aparat la aparat si nu poti compara mere cu pere. Adica o nota de la sarituri cu o nota de la paralele. Mai conteaza in acelasi timp din ce punctaj pleaca deductiile functie de gradul de dificultate al exercitiului... Camelia Potec a teminat (sper sa nu gresesc)pe locurile 5 si 6 la finalele de inot, care inseamna imens. Totusi sa fii a cincea in lume nu cred ca e de neglijat. Canotoarele o sa castige cu minim jumate de barca avans:) Eu am tot respectul pentru toti sportivii care au ajuns la Olimpiada. Este un drum anevoios, plin de sacrificii, pasiune si transpiratie... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 08:29 AM |
|