![]() |
![]() |
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
am invatat sa fac si eu un cocktail, bautura nationala a cubanezilor, se cheama "mojito"
o ramurica de menta (ei o tineau la gheata) se freaca cu o lingurita de zahar intr-un pahar. se toarna peste ea rom alb (eu pun Havana Club), cam 50-100 ml, depinde cat va place de tare. Se adauga apa minerala pana la aprox. 200 ml. Se serveste cu cuburi de gheata. Este bine sa fie lasat vreo 5-10 minute inainte de a se servi, sa se patrunda aromele. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
done
acu' astept (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (cand ai vreme no rush) |
|
|
bulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
Banana Daiquiri
Un obicei ce mi l-am format de-a lungul timpului este sa incerc in fiecare tara/loc bautura specifica sau specialitatea barmanului. Asa s-a intamplat ca in Barbados m-am indragostit iremediabil de Banana Daiquiri. M-am intors acasa cu o sticla uriasa de rom alb productie de pe insula, cu reteta stiuta pe de rost de la asistarea repetata a barmanilor locali si a doua zi m-am infiintat sa imi cumpar un blender adevarat care sa poate sparge gheata. Ca si bautura de vara, pe caldura torida, e o binecuvantare a papilelor gustative avand si proprietati racoritoare accentuate. Iar numarul lor poate fi ghicit in functie de larghetea zambetului de pe fata si stralucirea ochilor in ape valurite … (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) De la barmani am aflat si un pic de istorie, cum ca de fapt Daiquiri fusese inventat in Cuba dar Banana Daiquiri a fost ideea geniala a unui capitan englez care s-a gandit ca ce-ar fi sa amestece romul cu bananele… Rom alb, zeama de limeta, zahar, o stropitura de triple sec sau Cointreau, o banana si gheata se blenduie puternic pana devine un slush… Chiar daca nu esti in zgomotul valurilor sparte pe nisipul alb si fin atunci cand il bei, poti inchide ochii si pretinde orice (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Am mai incercat si Daiquiri de capsuni dar raman la ala de banana… (IMG:http://lh3.ggpht.com/BulinaPoze/SMZ7rcBvwsI/AAAAAAAAAdI/kqjntxfDGsM/s400/BananaDaquiri.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 06:39 PM |
|