![]() |
![]() |
blu_dea |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fetelor,de ieri imi e div ce in ce mai rau.Nu stiu ce se intampla in zona...X... (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Ma ustura groaznic,am senzatia de a urina ft des,contactul sexual e dureros.Se poate sa fie o raceala localizata acolo?Pt k am facut multe imprudentze lately(de a umbla desculta,de a m,erge la bazin cand apa era ft rece...) Va rog,dati-mi un sfat,k nu mai pooot! va pup si va multumesc anticipat! A,si am uitat s amentzionez si o durere surda jos,cam pe acolo pe unde doare cand am ciclu... |
|
|
![]() |
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pink la un doctor ai fost? O urocultura ai facut? Sunt multe cabinete unde te duci direct dimineata cu eprubeta fara sa ai nevoie de programare. Un rezultat la urocultura il afli in doua zile, costa 15 lei plus alti 15 lei pentru identificarea tipului de infectie/microb (daca este descoperit vreunul). Un control la un medic care sa-ti citeasca rezultatul costa 40 lei.
Cistita este o infectie/inflamatie a vezicii urinare nu o raceala. ''Cistita este o inflamatie sau o infectie a vezicii urinare. Atunci cand este cauzata de o infectie bacteriana, cistita face parte din grupul infectiilor tractului urinar (ITU). Cistita poate deveni o problema grava de sanatate atunci cand infectia se extinde la rinichi. Cistita debuteaza in general atunci cand bacteriile patrund in tractul urinar prin uretra, canalul prin care se elimina urina din organism. De aici, bacteriile se fixeaza pe peretele vezicii si se multiplica. Mai rar, bacteriile pot ajunge la vezica urinara avand ca sursa o infectie din alta regiune a corpului. Infectiile urinare sunt mult mai frecvente la diabetici, la femeile tinere in perioada de activitate sexuala si la gravide. In acest ultim caz, cistita se poate afla la originea unor contractii uterine ce pot declansa o nastere prematura. Tratamentul cistitei consta in general in administrarea de antibiotice. Cistita, ca si alte infectii ale tractului urinar pot fi prevenite prin adoptarea unor masuri simple de igiena.'' sursa: romedic Eu am crezut ca am cistita si defapt ma confruntam cu un altceva (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) ''Se disting trei tipuri de infectii urinare, in functie de localizarea infectiei: - Cistita – inflamatie a vezicii urinare. De departe cea mai frecventa forma de infectie urinara, cistita afecteaza aproape in totalitate numai femei. In majoritatea cazurilor, ea este provocata de proliferarea bacteriilor de tipul E. Coli, cu provenienta din zona anala. Toate obstacolele care impiedica golirea vezicii cresc riscul de cistita. Cistita este in general insotita de uretrita (inflamatia uretrei). - Uretrita - Pielonefrita In absenta unui tratament, cistita poate evolua intr-o afectiune a cailor urinare si a rinichilor, traducandu-se prin aparitia unei febre. In mod normal, evolutia este favorabila in 24 – 48 ore. In cazul unor cistite recidivante (peste 4 -5 cistite pe an), este necesara instituirea unui tratament prelungit insotit de o profilaxie (prevenirea infectiilor). In acest scop, sunt efectuate examene complementare, in special o urocultura (detectarea microorganismelor dintr-o proba de urina) si uneori, o urografie intravenoasa. La unii bolnavi se observa antecedente de cistita survenite in preajma raporturilor sexuale (12 -24 ore mai tarziu). Ele se datoreaza iritarii meatului (orificiului) uretrei in timpul raportului sexual, in special la nulipare (femei care nu au avut nicio sarcina).'' sursa: romedic |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th July 2025 - 12:55 AM |
|