![]() |
![]() |
strumfita |
![]()
|
Musafir ![]() |
Vreau sa va intreb daca a-ti avut careva probleme cu hernia? Tocmai am aflat ca am hernie ombilicala si trebuie sa ma operez. Nu prea stiu multe si imi este cam frica. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
nu e nici un pericol strumfita
am citit un pic in manualul cu care lucrez si o hernie strangulata este cea care prezinta un risc pt ca se taie fluxul de sange spre organul respectiv si acesta poate cangrena daca nu se face imediat interventia chirurgicala Herniile sint de regula descrise in functie de pozitia in care organul iese din locasul lui Sint de asemenea descrise ca reductibile (i.e. se pot retrage singure in cavitatea abdominala) sau ireductibile (cand organul nu poate fi impins inapoi din cauza largirii sau a unei adeziuni) tipuri de hernie: - femural - incizional sau traumatic: - inghinal - ombilical - ventral/abdominal (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/Types_of_hernia.jpg) in desen 1. hernia inghinala 2. lat de intestin in canalul inghinal 3. vas deferens 4. scrotum 5. testicle 6. hernia femurala 7. lat de intestin in canal femural 8. hernia abdominala 9. muschiul peretelui abdominal abdominal wall muscle 10. lat de intestin patrunzand prin peretele abdominal |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2025 - 03:44 AM |
|