![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Bruschete bicolore
Am incercat multe retete, dar astea sunt preferatele, am ramas la ele si le fac pe amandoua odata, arata si mai bine pe farfurie cu rosu/verde: Pt. 4 portii: 2 rosii carnoase mari, cam 300 g 1 legatura busuioc verde sare, piper 1 avocado 2-3 capatani usturoi suc si coaja de la 1 lamaie netratata chimic 20 g masline negre fara samburi 4-6 felii paine ulei de masline Rosiile se oparesc scurt (ca sa mearga "dezpielitarea" mai bine), se curata de pielita, seminte si se taie in cuburele mici. Busuiocul se taie marunt si 1/2 din el se adauga la rosii. Se condimenteaza cu sare, piper si se pun 2 linguri de ulei de masline. Avocado se curata de pielita si sambure si se amesteca cu 1 capatana usturoi pisata, sucul si coaja de lamaie pana devine o pasta. Maslinele se taie mic si 1/2 di ele se adauga la pasta de avocado. Feliile de paine se prajesc, se freaca cu usturoi pe o parte, se toarna un pic de ulei de masline pe partea unsa cu usturoi. Se pune pasta de avocado/compozitia de rosii pe ele (separat, nu impreuna). Feliile cu rosii se orneaza cu busuiocul ramas, iar cele cu avocado cu maslinele tocate. |
|
|
![]() |
kary_pink |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Faraona(un tip de curca cred, nu ma bateti ca nu stiu ce e) cu masline
Ingrediente: - 6/8 bucati de faraona -100 grame masline verzi fara sambure - 100ml sos/suc de rosii - 200 ml vin alb - 1 catel usturoi - condimente dupa gust - o lingura ulei de masline Intr-o tigaie inalta se frig pentru 5 minute in propria grasime bucatile de carne. Se adauga uleiul si se mai frig pentru inca 15 minute. Se adauga 100 ml vin alb (se poate inlocui cu vin rosu sau bere) si se acopera. Se lasa la inabusit cel putin 30 minute dupa care se adauga restul de 100 ml vin si se lasa pe foc pana scade. Cand aproape sa scada ...Se toarna peste carne sosul de rosii impreuna cu condimentele ( eu sosul de rosii l-am facut separat din putin ulei de masline, 2 rosii fara coaja , jumate ardei gras, jumatate ardei iute, jumatate de ceapa mica, sare si alte arome). Inainte cu 5 minute sa se ia de pe foc se adauga maslinele si usturoiul taiat feliute. Eu focul l-am tinut la econom tot timpul. (IMG:http://i76.photobucket.com/albums/j6/kary_pink/a115.jpg) This post has been edited by Cleo: Sep 18 2008, 09:14 PM
Reason for edit: am adaugat poza pt exemplificare :-)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 07:45 PM |
|