![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu nu chiar pot spune ca-s stramtorata, dar daca pot face o economie undeva fara sa ma doara, sunt bucuroasa ca poate-mi ramane atunci un ban in plus pentru inca o pereche de pantofi, inca o geanta sau mai stiu eu ce cosmeticale. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
(cine vrea, ar putea dona banii economisiti, mult bine am mai face pe lumea asta cu ei). - La un dus se consuma mai putina apa decat atunci cand facem baie. - Reducerea temperaturii apei la masina de spalat - de obicei rufele nu sunt murdare tare, ci numai transpirate, ajunge 40°C. Puneti detergentul direct la rufe, astfel nu se pierde nimic din el prin furtunuri sau nu stiu ce carari ale masinii de spalat. Spalat rufe in masina numai cand aceasta este plina. - Nu lasati lumina aprinsa in toata casa, ci numai acolo unde chiar va trebuie. - Nu lasati aparatele electrice pe Standby, ci stingeti-le. Si stinse consuma multe curent electric, cel mai bine ar fi sa fie scoase din priza dupa folosire, abia atunci e sigur ca nu mai consuma energie. - Mergeti la cumparaturi (alimente) cu lista si nu cumparati altceva ce nu este pe lista. Cumparaturile spontane duc de cele mai multe ori la ingrasat (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif) sau la aruncarea lor la gunoi dupa ce le-a expirat termenul de garantie. - Cumparati legume si fructe de sezon, oricum astea sunt cele mai bune la gust si mai sanatoase. - Cine gateste, pe langa ca face ceva pentru sanatatea sa, mai si economiseste (in comparatie cu cumparat de produse semipreparate). - Mergeti si pe jos sau cu bicicleta daca este posibil. - Treceti o data pe an prin asigurarile pe care le aveti, ganditi-va daca mai au toate sens si eventual comparati-le cu alte oferte ale altor agentii. Sigur imi mai trec si altele prin cap, revin. Voi ce trucuri folositi? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,669 Joined: 8-February 08 From: buricul pamantului Member No.: 3,252 ![]() |
ce mi-ar fi de folos si mie niste sfaturi de a economisi. desi pe unele le pun in practica, tot mi se pare ca nu e suficient.
- imi iau destul de des pachetel la munca pt ca in zona in care muncesc nu sunt decat doua chioscuri de doi lei si nu prea im arde sa stau o zi numai pe covrigi (nici nu-mi plac) sau chipsuri. si nici sa dau comanda de haleala zilnic nu imi convine pentru ca nu mereu isi comanda si colegii si nu pot sa imi iau eu de 40 de roni doar pt ca asta e valoarea minima a comenzii. - nu prea stau cu becurile aprinse aiurea, dar nu ca m-as gandi la economisit ci pentru ca imi place mai mult sa stau pe intuneric. de cand eram mai mica fac chestia asta si am observat ca si atunci cand ma duc la prieten ma apuc si sting toate becurile aprinse si care nu-si au rostul. - nu dau banii aiurea pe mancaruri semipreparate pentru ca am ajuns sa fiu dependenta de mancarea gatita si nu-mi vine sa mai bag toate prostiile in mine. - am renuntat la sucuri pentru ca m-am hotarat sa am mai multa grija de mine. abia acum imi dau seama cati bani dadeam pe gramada de sticle cumparate zilnic si cat de bine ma simt acum fata de cum eram inainte cand principala sursa de lichide era pepsi (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) cam astea ar fi singurele chestii pe care le fac si care imbunatatesc situatia bugetului lunar. partea funny e ca nici una nu e facuta cu acest scop. partea nasoala e ca nu stiu cum sa scap de anumite obiceiuri proaste cum ar fi: - imi cumpar toate prostiile de ziare si reviste lunar. la un moment dat ramasesc numai cu doua cumparate lunar, acum iar le cumpar pe toate. nici nu le citesc in intregime, dar nu ma pot abtine cand le vad colorate si lucioase pe raft. am stat o data si am facut un calcul si daca as renunta la chestia asta as spori lunar numarul tricourilor din dulap. - sunt mereu in criza de timp cand plec la serviciu pentru ca am probleme cu trezitul dimineatza si sunt nevoita sa iau taxi-ul foarte des pentru ca mi-e rusine sa intarzii prea mult (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) - de lene sa ma duc la magazinul de pe strada vecina, imi iau zilnic paine din gima si dau 4 roni pe ea in loc de 1 ron cat as fi dat daca imi luam de la magazinul respectiv (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) - de fiecare data cand plec pe jos de la munca daca am chef sa ma plimb intru in toate buticurile posibile si imi iau numai tampenii. nu mai zic de gramada de sapunuri de la plafar pe care nu ma pot abtine sa mi le cumpar si pe care nici nu le folosesc ca nu suport sapunul pe piele. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th May 2025 - 05:57 AM |
|