![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Incepe sezonul gratarelor si al mersului la iarba verde... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Cum marinam carnea pentru gratar, ce altceva inafara de carne punem pe gratar, ce bunatati luam cu noi la un picnic si cum le impachetam cel mai bine? Va astept aici cu idei si retete. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Later edit: incep eu, dar sper sa veniti si voi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif) Tepuse in stil gyros pentru gratar carne de porc (de la spate) mirodenii pentru gyros ulei telemea/ feta ceapa taiata pestisori Carnea de porc se taie in felii foarte subtiri, cam jumatate de centimetru (cel mai bine e sa-i ziceti macelarului sa o taie). Amestecul de mirodenii pentru gyros (daca nu gasiti unul ca lumea de cumparat, puneti boia dulce de ardei, piper, oregano si sare) se amesteca cu ulei si se da carnea prin uleiul cu mirodenii. Branza se taie bastonase mai solide, se pune cate-un bastonas ( (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) ce exprimare!) intr-o felie de carne, se presara niste ceapa pe deasupra si se ruleaza carnea. Se infige in tepusa. Pe o tepusa se pun 4-5 rulouri. Se prajeste pe gratar. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Fac curat la reviste si am pastrat cateva doar pentru cate o reteta, le scriu aici ca sa le pot arunca linistita.
Nu sunt incercate. Wraps de dovlecei 1 dovlecel galben ulei de masline 50g spanac tanar 125g bile mici de mozzarella Dressingul 1 catel usturoi necuratat 10ml otet de vin alb 10ml ulei de masline 10ml ulei de nuci sare, piper Se pune usturoiul pe gratar si se ia cand miezul este moale si iese usor din coaja. Miezul usturoiului se taie si se freaca cu sare, se adauga otetul. Se adauga si uleiurile, batandu-le cu telul. La sfarsit se sareaza, pipereaza. Dovleceii se taie de-a lungul in felii, feliile se dau cu pensula cu ulei. Spanacul se pune intr-o tigaita de-aia de aluminiu pentru gratare, se stropeste cu putin ulei si se lasa pe gratar, la caldura mica, pana se blegeste (nu dureaza mult!). Bilele de mozzarella se injumatatesc si se lasa sa li se scurga lichidul. Se pun feliile de dovlecel pe gratar, numai pe o parte si se lasa acolo pana au prins dungi aurii (2-3 minute). Se pun cu dungile in sus, intr-un capat se pune un pic de spanac si doua jumatati de mozzarella. Se pun pe gratar. Cand branza incepe sa se topeasca se infasoara si restul de felie de dovlecel in jurul wrapului. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 12:45 AM |
|