IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Gratare si la iarba verde
kalua
post May 1 2006, 11:15 AM
Post #1





Musafir






Incepe sezonul gratarelor si al mersului la iarba verde... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Cum marinam carnea pentru gratar, ce altceva inafara de carne punem pe gratar, ce bunatati luam cu noi la un picnic si cum le impachetam cel mai bine?
Va astept aici cu idei si retete. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

Later edit: incep eu, dar sper sa veniti si voi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif)

Tepuse in stil gyros
pentru gratar

carne de porc (de la spate)
mirodenii pentru gyros
ulei
telemea/ feta
ceapa taiata pestisori

Carnea de porc se taie in felii foarte subtiri, cam jumatate de centimetru (cel mai bine e sa-i ziceti macelarului sa o taie). Amestecul de mirodenii pentru gyros (daca nu gasiti unul ca lumea de cumparat, puneti boia dulce de ardei, piper, oregano si sare) se amesteca cu ulei si se da carnea prin uleiul cu mirodenii. Branza se taie bastonase mai solide, se pune cate-un bastonas ( (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) ce exprimare!) intr-o felie de carne, se presara niste ceapa pe deasupra si se ruleaza carnea. Se infige in tepusa. Pe o tepusa se pun 4-5 rulouri. Se prajeste pe gratar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Sep 28 2008, 03:17 PM
Post #2





Musafir






Fac curat la reviste si am pastrat cateva doar pentru cate o reteta, le scriu aici ca sa le pot arunca linistita.
Nu sunt incercate.

Wraps de dovlecei

1 dovlecel galben
ulei de masline
50g spanac tanar
125g bile mici de mozzarella

Dressingul
1 catel usturoi necuratat
10ml otet de vin alb
10ml ulei de masline
10ml ulei de nuci
sare, piper

Se pune usturoiul pe gratar si se ia cand miezul este moale si iese usor din coaja. Miezul usturoiului se taie si se freaca cu sare, se adauga otetul. Se adauga si uleiurile, batandu-le cu telul. La sfarsit se sareaza, pipereaza.
Dovleceii se taie de-a lungul in felii, feliile se dau cu pensula cu ulei. Spanacul se pune intr-o tigaita de-aia de aluminiu pentru gratare, se stropeste cu putin ulei si se lasa pe gratar, la caldura mica, pana se blegeste (nu dureaza mult!). Bilele de mozzarella se injumatatesc si se lasa sa li se scurga lichidul. Se pun feliile de dovlecel pe gratar, numai pe o parte si se lasa acolo pana au prins dungi aurii (2-3 minute). Se pun cu dungile in sus, intr-un capat se pune un pic de spanac si doua jumatati de mozzarella. Se pun pe gratar. Cand branza incepe sa se topeasca se infasoara si restul de felie de dovlecel in jurul wrapului.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 12:45 AM