![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Noi am stiut ca va fi fetita si am vrut sa-i punem doua nume scurte, care nu se pot prescurta. Pentru ca-mi plac numele scurte si-n afara de asta am citit ca strigatul pe un alt nume nu face bine din punct de vedere energetic persoanei respective (chestii ezoterice (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ).
Am citit intr-o revista un articol in care copii erau intrebati daca le place numele lor si o fetita era de-a dreptul incantata de prenumele ei, asa ca l-am bagat la lista cu propuneri. In plus asa o cheama pe-o matusa de-a mea de care-mi place (ea poarta numele mai lung in acte). Mr. kalua a fost de acord cu numele asta, deci primul prenume l-am avut. Al doilea prenume nu l-am avut pana in maternitate, unde am primit, pe langa gramada de cadouri si mostre cu de toate celea, o lista cu prenume. Si acolo l-am gasit si am fost amadoi imediat de acord cu el. Asta e si cel biblic, cu toate ca ziua onomastica e pentru primul. |
|
|
![]() |
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Aseara am luat topicul acesta la rasfoit si-am dat de un nume care mi-a suras: Sara
Citez ce scrie in Dictionarul onomastic crestin la numele asta: "Sara, nume biblic provenit din ebraica si are semnificatia de printesa, regina. Este numele sotiei lui Avraam si al mamei lui Isaac: 'Dupa aceea a zis iarasi Dumnezeu catre Avraam: <Pe Sarai, femeia ta, sa nu o mai numesti Sarai, ci Sarra, sa-i fie numele. Si o voi binecuvanta si va fi mama de popoare si regi peste popoare se vor ridica dintr-insa>. Avraam a cazut atunci cu fata la pamant si a ras, zicand in sine: <E cu putinta oare sa mai aiba fiu cel de o suta de ani? Si Sarra cea de nouazeci de ani e cu putinta oare sa mai nasca?> Apoi a mai zis Avraam catre Domnul: <O, Doamne, macar Ismael sa traiasca inaintea Ta!> Iar Dumnezeu a raspuns lui Avraam: <Adevarat, insesi Sarra, femeia ta iti va naste un fiu si-i vei pune numele Isaac si Eu voi incheia cu el legamantul meu, legamant vesnic; sa-i fiu Dumnezeu lui si urmasilor lui.' (Facerea, 17, 15-19). Tot din Cartea Genezei aflam ca Sarra a trait o suta douazeci si sapte de ani si ca murit la Chiriat-Arba..... In onomastica romaneasca numele este atestat in forma Sara (1618)." |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 01:37 AM |
|