![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,669 Joined: 8-February 08 From: buricul pamantului Member No.: 3,252 ![]() |
ce, numai voi sa va laudati? wait for me, wait for me (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
so, dupa cum am anuntat pe topicul de bar si drinkuiala, m-am apucat de varza calita. am terminat-o, am si halit o portie si e buna. acum mi-am dat seama si de ce data trecuta cand am facut varza calita avea mancarea o culoare ciudata. am uitat sa pun bulion (IMG:style_emoticons/default/stupid.gif) asta de acum e buna. si m-am hotarat: nu o sa ma mai entuziasmez atata la mancarurile facute de mama evazionistului. pot sa fac si eu la fel! presupun ca tre sa bag si reteta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) am calit vreo doua cepe cu un ardei gras mare in putin ulei, cand s-au inmuiat un pic am aruncat carnaciorii afumati si le-am calit pe toate la gramada pana a ajuns ceapa aurie. apoi am rasturnat varza tocata (nu va puteti imagina cat m-am chinuit sa o toc, mi se pare cel mai greu lucru posibil), un pahar de apa si am lasat sa fiarba. mai mestecam din cand in cand dar nu a fost suficient si tot s-a prins un pic (IMG:style_emoticons/default/rusinosul.gif) cand mi s-a parut mie ca a inceput sa mai scada, am mai pus niste condimente, piper, cimbru, un pic de sare si la final, cand varza deja era gata, am pus cateva linguri de bulion si niste zdrente de patrunjel si am mai lasat pe foc cateva minute amestecand. nu ma intrebati de cantitati pentru ca la mine totul se face ochiometric (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 12:08 AM |
|