![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Va atinge cu ceva? Va faceti ganduri din cauza ei?
Eu una n-am bani multi bani pusi deoparte, am scapat macar de-o grija. Dar tare mi-e frica ca se va ajunge nu numai la un crash financiar, ci si la o criza economica urata. Un mic exemplu, Opel a anuntat ca va inchide toate fabricile din Europa, firma unde lucrez va fi atinsa pentru ca suntem furnizor la multe firme din bransa automotive. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
la noi unii spun ca nu vom fi afectati desi Canada si SUA au foarte multe 'contracte de munca'
simpatica povestea broscutelor (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) insa autorul nu explica de fapt criza subprime pt ca e cumva de-a-ndoaselea cred c-am mai spus zilele trecute ca in SUA ajunsese sa ia oricine credit. Aici istoria de credit (notata cu un asa zis scor FICO, de catre birourile de credite de ex Equifax) are o mare importanta la luarea unui imprumut pt diverse: masina, ipoteca sau pt acordarea unei carti de credit. O istorie buna de credit iti deschide usa spre toate creditele de mai sus insa in SUA s-a deschis usa (mai ales la credite ipotecare) si celor cu un scor mic si ca atare bancile si diferitele institutii financiare s-au trezit ca-s o multime de ipoteci care nu se ramburseaza, pt ca debitorii nu au de unde si de fapt nu aveau de unde de la bun inceput SUA este una din puterile lumii si pt ca totul se raporteaza la dolarul american, in multe din partile lumii fluctuatia valorii lui afecteaza ca o reactie fireasca pietele financiare si (implicit) economiile tarilor de pe glob. Dupa cum stiti si in SUA sint alegeri anul acesta Am asistat intr-o seara la un debate dintre Obama si McCain iar McCain mi s-a parut total …unfit pt pozitia de lider al uneia dintre marile puteri ale lumii. Moderatorul punea o intrebare senatorul Obama raspundea iar McCain in loc sa raspunda la intrebare il ataca pe democrat cu argumente complet off topic. Il critica pt trecute decizii si voturi cand discutia era despre `’ce o sa faceti….? ‘. Nu vad bine viitorul lumii cu republicanii la putere pt inca un mandat. Acum Obama conduce in sondaje (si ar putea sa ‘multumeasca’ fix crizei de la ei pt avans) insa tare mi-e teama sa nu voteze americanii iar stramb |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 08:17 PM |
|