![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu nu chiar pot spune ca-s stramtorata, dar daca pot face o economie undeva fara sa ma doara, sunt bucuroasa ca poate-mi ramane atunci un ban in plus pentru inca o pereche de pantofi, inca o geanta sau mai stiu eu ce cosmeticale. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
(cine vrea, ar putea dona banii economisiti, mult bine am mai face pe lumea asta cu ei). - La un dus se consuma mai putina apa decat atunci cand facem baie. - Reducerea temperaturii apei la masina de spalat - de obicei rufele nu sunt murdare tare, ci numai transpirate, ajunge 40°C. Puneti detergentul direct la rufe, astfel nu se pierde nimic din el prin furtunuri sau nu stiu ce carari ale masinii de spalat. Spalat rufe in masina numai cand aceasta este plina. - Nu lasati lumina aprinsa in toata casa, ci numai acolo unde chiar va trebuie. - Nu lasati aparatele electrice pe Standby, ci stingeti-le. Si stinse consuma multe curent electric, cel mai bine ar fi sa fie scoase din priza dupa folosire, abia atunci e sigur ca nu mai consuma energie. - Mergeti la cumparaturi (alimente) cu lista si nu cumparati altceva ce nu este pe lista. Cumparaturile spontane duc de cele mai multe ori la ingrasat (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif) sau la aruncarea lor la gunoi dupa ce le-a expirat termenul de garantie. - Cumparati legume si fructe de sezon, oricum astea sunt cele mai bune la gust si mai sanatoase. - Cine gateste, pe langa ca face ceva pentru sanatatea sa, mai si economiseste (in comparatie cu cumparat de produse semipreparate). - Mergeti si pe jos sau cu bicicleta daca este posibil. - Treceti o data pe an prin asigurarile pe care le aveti, ganditi-va daca mai au toate sens si eventual comparati-le cu alte oferte ale altor agentii. Sigur imi mai trec si altele prin cap, revin. Voi ce trucuri folositi? |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu gasesc, Fanny. Asta a fost o emisiune la tv. Chiar erau doua familii de fata care au avut probleme cu contorul. S-au prins ca-i stricat numai pentru ca si-au pus in gand sa faca economie la curent si le-a venit factura mai mare decat in anul precedent. Si-au inceput oamenii sa controleze ce si cum.
Iar cu frigiderul socoteala-i simpla: asta este un aparat care sta tot timpul in priza. Se poate vedea cat consuma (exista aparate de masurat curentul ieftine, intre 5 si 10 euro) cel existent, iar la astea cu clasa de eficienta A+++ (care consuma cel mai putin curent) zice producatorul cat consuma. Si au mai zis sa se scoata din priza si toate incarcatoarele cu transformator, consuma curent si fara a avea vreun aparat pus la incarcat (de ex. incarcatorul de la telefonul mobil; daca e bagat in priza si telefonul nu-i pus la incarcat, el tot consuma curent, de-aia-i si caldut). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th May 2025 - 05:21 AM |
|