![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 59 Joined: 8-December 05 Member No.: 37 ![]() |
Buna! Iata fetelor, am hotarat! Ma las de fumat! Voiam de la 1 ianuarie, dar nu mi- iesit. Insa de ieri am inceput prin a rari extrem tigarile fumate. Si ma mai ajuta ceva: niste pastilute (bombonele) pe numele lor AS, fbricte de Plantavorel! Mai fetelor, au un gust.... nu il pot descrie....
Offff, mai e cineva in situatia mea, sa ne sustinem reciproc?!? |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Felicitari! Esti tare..... eu de vreo sapt ma tot codesc....sa ma las sa nu ma las ....
Nu fumez pana pe la ora 3 sa zicem , dupa care ma apuca piticii . Eh pana la urma mi se pune mie pata si in cateva zile poate ma vedeti pe aici ca m-am lasat si eu. Pt cine nu stia, mai jos sunt beneficiile lasarii de fumat inepand din momentul in care ai fumat ultima tigara : Dupa 20 de minute tensiunea arteriala va scadea, pulsul va scadea, iar temperatura mainilor si picioarelor va creste. Dupa 8 ore nivelul monoxidului de carbon din sange va scadea pana la cote normale, iar nivelul oxigenului din sange va creste pana la normal. Dupa 24 de ore sansele unui atac de cord scad simtitor. Dupa 48 de ore terminatiile nervoase isi vor reveni la normal, iar capacitatea de a mirosi si gusta se va imbunatati. Dupa 2 saptmani pana la 3 luni, circulatia se va imbunatati, dar si functionarea plamanului. Dupa 1 pana la 9 luni probleme precum tusea, congestionarea sinusurilor sau oboseala vor descreste. Dupa 1 an riscul unor afectiuni coronariene va scadea pana la jumatatea comparativ cu riscul asociat unui fumator. Dupa 10 ani riscul cancerului pulmonar va scadea pana la jumatate fata de cel al fumatorilor; se va diminua si riscul cancerului de gura, gat, esofag sau rinichi. Dupa 15 ani riscul afectiunilor coronariene va scadea pana la nivelul oamenilor sau nu au fumat niciodata. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 03:16 AM |
|