![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Va atinge cu ceva? Va faceti ganduri din cauza ei?
Eu una n-am bani multi bani pusi deoparte, am scapat macar de-o grija. Dar tare mi-e frica ca se va ajunge nu numai la un crash financiar, ci si la o criza economica urata. Un mic exemplu, Opel a anuntat ca va inchide toate fabricile din Europa, firma unde lucrez va fi atinsa pentru ca suntem furnizor la multe firme din bransa automotive. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
anjel Equifax are si site si contra-cost, vreo 30CAD iti afli scorul.
Aici nu existi pt banci si alti creditori fara istorie de credit. Totul se poate cumpara in rate insa trebuie sa existi in baza de date a Equifax-ului si trebuie sa ai un scor bun (aprox de la 600 i sus) ca sa primesti un imprumutul. la americani nu s-a mai tinut cont de scor desi aici (in Ca ) uneori sint chiar exagerati in selectii. bulina asa-i, sint multi care se intind mai mult decat le e plapuma insa felul in care bancile faciliteaza accesul la credite nu mai are baza business wise. Ca unii vor, e perfect normal, insa ca institutiile financiare le si raspund cererii, cand e clar ca nu se califica, e cu totul alta poveste si strategia asta mi se pare extrem de prost gandita si amploarea pe care a luat-o sau viteza cu care a fost preluata este extrem de socanta cand rezultatul era evident fara sa trebuiasca sa fii neaparat un economist. De fapt si in British Columbia s-a preluat ideea ipotecilor pe 40 (!!!) de ani si se pare, in conditiile in care preturile sint exorbitante acolo, ca are succes. Prietena din Vancouver mi-a spus de o cunostinta care si-a luat casa de 475K in conditiile in care salariul ii este in jur de 40K si sotul cam tot asa. Deci nicicum nu se calificau pt asa o suma si totusi au primit creditul si acum 'supriza' muncesc aproape in exclusivitate pt rata si dobanda. Vacanta si alte placeri asemenea au iesit din planuri pt o buna bucata de vreme. Eu personal am ce am cu politica americana pt influenta pe care o are pe glob insa ca indivizi in nici un caz nu-i bag pe toti intr-o oala. Pe Bush si acolitii lui i-as pune direct la pubela (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th August 2025 - 10:09 AM |
|