![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Va atinge cu ceva? Va faceti ganduri din cauza ei?
Eu una n-am bani multi bani pusi deoparte, am scapat macar de-o grija. Dar tare mi-e frica ca se va ajunge nu numai la un crash financiar, ci si la o criza economica urata. Un mic exemplu, Opel a anuntat ca va inchide toate fabricile din Europa, firma unde lucrez va fi atinsa pentru ca suntem furnizor la multe firme din bransa automotive. |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, miercuri, ca Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) pregateste un act normativ prin care depozitele bancare vor fi garantate in limita a 50.000 de euro.
"Urmeaza sa luam o masura de a pune in acord legislatia romaneasca cu decizia de ieri (marti - n.r.) a Uniunii Europene referitoare la garantarea depozitelor", spunea Tariceanu, citat de NewsIn. Peste 95% din depozite sunt deja acoperite de plafonul actual, de 20.000 de euro, a precizat premierul. ......... Totusi, plafonul de garantare a depozitelor de la ING Bank Romania a crescut de la 38.000 de euro la 100.000 de euro, in urma deciziei luate in acest sens de banca centrala a Olandei. ING Bank Romania, avand statut de sucursala a ING Group, este supervizata direct de banca centrala a Olandei si se supune reglementarilor acesteia. ......... Si Grecia va majora plafonul de garantare pentru depozitele bancare la 100.000 euro, dublu fata de nivelul minim stabilit de ministrii de finante ai Uniunii Europene. "Plafonul minim de garantare de 20.000 euro, existent in prezent in Grecia, va fi majorat la 100.000 euro si va intra in vigoare foarte curand", a declarat ministrul George Alogoskoufis. Cancelarul austriac, Alfred Gusenbauer, a anuntat recent ca Austria va asigura garantarea nelimitata a depozitelor bancare ale populatiei. Sursa: Wall-street Problema este in felul urmator : din ce am inteles eu, 40% din banii existenti in depozite in Bancile din Romania, apartin celor 5% din populatie pe care Tariceanu nu i-a luat in calcul - adica miliardarilor Romaniei. Ce se va intampla daca acestia isi vor muta depozitele in alta tara care le garanteaza 100%, cum este Austria? Intamplator, maica-mea mi-a spus ca patronii ei, care aveau o gramada de bani in depozite aici, zilele astea si-au lichidat tot si si-au depus banii in Austria. Deci este posibil scenariul de mai sus. Ce parere aveti? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 04:19 PM |
|