![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Vinegreta amestecata cu aparatul de batut laptele pt. capuccino (ala cu baterie): se pun ingredientele intr-o ceasca, se baga aparatul, se bate putin. Vinegreta iese usor spumoasa.
|
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Arborio e pentru risotto.
Cleolica, faza cu pastele nu e universal valabila. Mie, de ex., imi plac al dente de tot, de obicei le fierb un picut mai putin decat scrie pe ambalaj. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Si am grija sa nu mai stea sa traga absolut deloc, sa nu se mai inmoaie. Apropo de paste: eram la socra-mea (cred ca v-am mai zis ca ea a fost dintotdeauna mare mestera in ale gatitului) si da sa fiarba ea niste spaghete si-ncepe sa toarne la sare in apa aia de-am zis c-o fi vrand sa faca vreo saramura pentru altceva. S-apoi imi zice (probabil eu ma uitam cu niste ochi maaaari de vaca) ca apa trebuie sa fie sarata precum apa marii. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Mi-am zis c-o innebunit si asta, dar are dreptate femeia: cam o lingurita cu varf pe litru de apa se pune, deci un pumn bun de sare la oala. Important la fiertul pastelor: in cat mai multa apa si fara ulei in ea. Se fierb fara capac (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , cu vreo doua minute inainte de-a se termina timpul de fierbere scris pe ambalaj puteti incepe sa gustati daca-s gata. Se scurg si nu se clatesc cu apa rece. Se amesteca cat se poate de repede cu sos (poate ramane ceva apa de la fiert la paste) si se servesc. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 12:23 AM |
|