![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Pentru blat: 7 oua mari, 7 linguri de zahar pudra, 7 linguri rase de faina, un praf de copt stins cu lamaie, un praf de sare.
Pentru crema: 1/2 kg de branza de vaci bine scursa, 200 ml frisca lichida, 100 - 200 gr. de zahar (in functie de preferinte), coaja de la o lamaie si zeama de la 4 lamai, un praf de sare, esenta de rom sau o lingura de coniac. Pentru decor: 300 ml. frisca lichida, sferturi de feliute de lamaie sau coaja glasata. Blatul: se separa albusurile de galbenusuri, se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana se topeste zaharul, se adauga sarea, praful de copt, faina si apoi albusurile batute spuma. Se coace la foc potrivit in jur de 15 min. Se scoate fierbinte pe un prosop de bucatarie umezit cu apa rece. Crema. Se amesteca branza de vaci cu zaharul, sarea, esenta de rom sau coniacul, coaja si zeama de lamaie si frisca batuta. Se unge blatul cu crema de mai sus si se ruleaza impreuna cu prosopul dupa care se da la rece timp de 2 ore. Dupa ce s-a racit se desface din prosop, se aseaza pe o tava de servit si se orneaza cu frisca batuta, feliutele de lamaie si/sau coaja glasata. (Eu intind un strat de frisca pe toata suprafata cu o paleta, ii dau o forma - rotunda sau patrata in functie de inspiratia de moment - iar apoi o ornez cu cornetul. Folosesc mai multa frisca dar merita! ;) Pofta buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 07:52 AM |
|