![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Va atinge cu ceva? Va faceti ganduri din cauza ei?
Eu una n-am bani multi bani pusi deoparte, am scapat macar de-o grija. Dar tare mi-e frica ca se va ajunge nu numai la un crash financiar, ci si la o criza economica urata. Un mic exemplu, Opel a anuntat ca va inchide toate fabricile din Europa, firma unde lucrez va fi atinsa pentru ca suntem furnizor la multe firme din bransa automotive. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Programul lui Stolo nu-l cunosc, da'...nu prea am incredere oricum in capacitatile lui Stolo de potential mare salvator al economiei romanesti .
Nici programul lui Tari nu m-a dat pe spate, pentru ca mi se pare ca trateaza mai mult efectele crizei decat cauzele acesteia. Toate facilitatile fiscale pe care le promite programul lui din ianuarie 2009 (deja tarziu) mi se par o gura de oxigen ...si-atat, data firmelor, o chestie nesustenabila pe termen lung pen' c-o sa sufle vantul prin bugetul Romaniei la sfarsitul lui 2009. Mai ales acum, ca s-a cam privatizat totul si nu mai intra bani de-aici. Pacat ca trateaza un subiect atat de complex si cu implicatii atat de profunde numai prin prisma politicii fiscale (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) N-am vazut nicicum si o abordare la nivel microeconomic. Acum firmele au nevoie de debusee, noi piete unde sa-si vanda produsele. Daca nu mai exista aceste debusee, trebuie create altele, trebuie identificate acele produse pe care sa le exportam, si care sa ne aduca avantajul competitiv. De exemplu, agricultura ecologica e un domeniu accesibil si in care putem fi competitivi: daca in UK 1kg de carne de gaina ecologica costa 5 lire, aprox. 25 RON . cu siguranta la noi s-ar putea produce mult mai ieftin asa ceva, la nu mai mult de 10 RON pe kg. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 03:29 PM |
|