![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
QUOTE Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata :D Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano. h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon). Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor. E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata. |
|
|
![]() |
Ice_qween |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Pateuri cu ciuperci
-aluat frantuzesc -1 ou -susan -ciuperci -o ceapa -1 catel de usturoi -marar+patrunjel -3 linguri de smantana -sare+piper Se caleste ceapa 2-3 min pana devine translucida,apoi se adauga usturoiul tocat si apoi ciupercile tocate f marunt.Se pune sare si piper.Se lasa la calit pana se evapora zeama lasata de ele.Se adauga smantana,mararul si patrunj.si se lasa sa scada sosul.Se taie patratele aluatul,se rasuceste si se unge cu ou si se pune deasupra susan.Se baga la cuptor la foc mediu. pt cele cu branza am amestecat branza cu smantana. (IMG:http://i78.servimg.com/u/f78/12/98/33/80/dsc08315.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 07:37 AM |
|