![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 584 Joined: 7-December 05 Member No.: 11 ![]() |
am 2 joburi si implicit ma aflu intr-o dubla postura-de sef serv. (la o firma cu aproximativ 1000 angajati) si de dir. gen/act. princ. -la o alta firma. Cu toate astea nu imi pot permite sa dau sfaturi.
de ce? pt ca fiecare afacere are particularitatile ei si ceea ce este valabil intr-o parte poate fi dezastruos in alta parte. totusi, din experienta mea, importante sunt: 1.sistemul de relatii pe care ti-l formezi. de el depinde in foarte mare masura reusita afacerii; 2.oamenii din jurul tau. cu timpul inveti sa te inconjori de oameni care au experienta si cunostinte solide in domeniul in care firma ta isi desfasoara principala activitate. sunt destui oameni care intrunesc aceste conditii si care nu au "simtul afacerilor" in plus, oricat de multe cunostinte ai tu descoperi ca timpul devine, cateodata, cel mai mare dusman al tau-nu le poti face pe toate si nici nu le poti stii pe toate. 3.cointeresarea (in special materiala) a angajatilor. obtinerea loialitatii lor care presupune timp si "compatibilitate" intre parti (ehhh ce cuvinte mari spun! :-X dar am atatea "experiente" la activ...) dar cel mai important este, dupa mine, sa te bazezi in principal pe tine...nu pe ceilalti. chiar daca ii pui pe ceilalti sa gaseasca solutii la diferitele probleme care apar sa verifici intotdeauna si sa inveti sa nu te pierzi in amanunte inutile.:) a...si sa nu uitam de organizarea timpului. al propriului tau timp. astfel incat problemele sa nu ajunga sa te "copleseasca". recunosc ca am momente in care imi fierbe creierul incercand sa gasesc solutii (de foarte multe ori ma framant si in somn) si daca n-as fi fost o buna organizatoare (si modesta pe deasupra :hohote: ) as fii clacat de "n" ori pana acum. :-X |
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Asa-i, nepotism exista oriunde pe lumea asta si oamnei care nu au ce cauta in postul X insa exista solutii de mai bine mereu, important este sa existe bunavointa.
In companiile mari unul din avantaje ar fi ca ai beneficii si dezavantajul este ca esti doar un numar care produce cifre. La noi au angajat in primavara pt eficientizarea muncii, o firma care de regula apare cand se fac reduceri de personal. Metoda de observare? Angajatul firmei alegea 1-2 persoane din fiecare departament si ii monitoriza de-a lungul celor 7-8 ore de lucru, isi nota fiecare task intr-un worksheet, ba il si cronometra. Toate bune si frumoase dpdv insa dupa o luna au venit si concluziile. Au dat sarcinii din departamentul nostru celor din deparatmentul cu care lucram de altfel insa nu au luat in calcul cum inteleg noua sarcina cei care trebuie s-o execute. PErsoanele acelea, din 'lipsa' de timp nu sint antrenate 100% nici macar pt job-ul pe care-l fac iar acum au fost pusi in situatia de a face ceva mecanic, fara nici un inteles pt ei. si de-acolo au curs greselile ca la potop, munca noastra a fost intarziata inacceptabil de mult, frustrarile tuturor au inceput sa se acumuleze la fel si plangerile clientilor si uite asa un proiect pagubos din toate punctele de vedere, inclusiv pecuniar, s-a implementat la noi si desi se divedeste ineficient, cei care au venit cu ideea insista in a-l categorisi un succes si asta numai si numai pt a justrifica niste costuri imense. Am constatat de multe ori ca rezolvarilor foarte simple li se gasesc solutii absolut haotice, complicate, fara logica. Si asta tot la calitatile manageriale ale celor din conducere se reduce |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 07:13 AM |
|