![]() |
![]() |
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
O sa radeti, dar la inceputurile mele intr-ale gatitului stateam 2 ore in bucatarie pana se pregatea ciorba. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Era mult timp pierdut, abia miscam in front si ma intrebam tot timpul cum alte femei pot sa faca in acel timp 3 feluri de mancare si curatenie prin casa. Intre timp am invatat sa ma organizez un pic.
"Trucul" de baza: inainte de a ma apuca de treaba, curat si toc toate ingredientele, indiferent de momentul in care trebuie puse in mancare. La supermarket, pentru a economisi timp, am lista organizata pe categorii: lactate, carnuri, legume/fructe, cosmeticale, produse pentru casa. In acest fel nu umblu ca bezmetica prin magazin cum am observat ca fac multi "uituci". Voi cum va organizati in bucatarie, gospodarie sau la job pentru ca lucrurile sa mearga mai lin? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
azi n-am facut mare lucru prin casa, vai de fundul meu maine (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
in bucatarie: - m-am utilat cu apartura si ustensile foarte bune: robot de bucatarie, malaxor, cutite care taie bine (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , ustensila de curatata legume super ascutita si eficienta samd curat un morcov mare in cateva secunde si iar samd - la o ciorba de exemplu am renunatat sa tai legumele inainte, imi plac in forma de cubulete si ca atare le pun intregi la fiert (mai putin ceapa, ardeiul) si le tai dupa, imi reduc timpul la sfert - in timp si din greseli am invatat si imi organizez gatitul pe feluri, incep un fel si cand l-am pus pe foc si e de asteptat ma apuc de al 2-lea, legumele insa le curat dintr-un foc pt toate felurile samd in casa - pt curatenie, iar am produse care ma ajuta sa economisesc: de exemplu faianta, aragazul (am din aclea cu placa de ceramica) se spala perfect cu pasta gen Cif (parca asa-i spunea) frec putin cu peria la curateniile generale apoi se intretine mai usor cu niste carpite cu dezinfectant marca Lysol - pt mobilier am spray-urile acelea speciale putin parfumate care dau luciu si nu 'incurajeaza' praful sa se aseze samd deci pe scurt, caut sa-mi usurez munca folosindu-ma de produse cu 'destinatie' speciala si de ustensile si apartura multifunctionala (n-am mai framanat un aluat de ani de zile (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 02:00 PM |
|