![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Crochete de cartofi
500g cartofi fainosi 2 oua mici sau mijlocii 20g amidon 20g unt topit Sare, piper, nucsoara Pesmet Ulei Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata (cat sunt fierbinti) si se faramiteaza foarte bine. Dup ace s-au racit se amesteca cu galbenusurile, amidonul, untul, sarea, piperul, nucsoara. Se formeaza crochetele: se face o bila care se ruleaza pana devine un cilindru. Se indeasa un pic capetele. Se dau prin albus de ou, apoi prin pesmet si se prajesc in mult ulei infierbantat bine pana cand au ajuns la culoarea dorita. Puteti face si bile. Compozitia se poate inobila si cu plante, dupa gust (totusi nu prea multe ca sa nu acopere gustul de cartof). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 01:39 PM |
|