IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Avem dreptul sa il judecam pe Dumnezeu?
no_ua
post Feb 3 2006, 01:36 PM
Post #1

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 101

Citeam topicul despre cazul Iovan si imi pun intrebarea :avem noi dreptul sa il judecam pe Creator?
Daca cineva este ucis, talharit, etc inseamna ca Dumnezeu a permis acest lucru.
Asa cum un om scapa dintr-un naufragiu si altii mor asa ar trebui sa ne gandim ca Cineva hotaraste asta.
De aceea va intreb: cand noi judecam pe cineva nu cumva de fapt il judecam pe Creator ca a permis acest lucru si noi nu suntem de acord?!?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
no_ua
post Feb 3 2006, 09:34 PM
Post #2

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 101

Fals.
Dumnezeu nu este sadic, este zeu al iubirii,al bunatatii,al milei.Talhariile,crimele,violurile se produc pentu ca noi avem liber arbitru si singuri hotaram daca furam sau nu,daca ucidem sau nu.Sa dam vina pe Dumnezeu pentru toate monstruozitatile comise de oameni este o greseala imensa dupa parerea mea.

Am spus eu ca Dumnezeu este rau? Departe de mine acest gand.
Problema este alta de fapt - Noi ne plangem de durerile trupului (foame, raniri, frig, etc) iar pe Dumnezeu il intereseaza SUFLETUL nostru.
El poate opri un eveniment intr-o clipa si totusi nu o face.
E clar ca are un motiv.
Viata de zi cu zi ne face sa uitam de bucuriile sufletesti si alergam disperati sa ne satisfacem trupul intr-un fel sau altul.
Haine, parfumuri, super vile, masini sofisticate, bautura, un partener "perfect" pe gustul nostru ...este ceea ce cautam 99% dintre noi.
Daca miros a cucuta Dumnezeu nu ma mai iubeste? Daca nu am vila la Miami Dumnezeu ma ignora?

Ne laudam in gura mare ca sa stie toti "Am muncit si am milioane sau am facut sacrificii ca sa am... cu mainile mele am construit asta....etc"
Oare noi le-am facut?
Daca nu am fi fost sanatosi, daca nu ni se acorda o sansa, daca etc...nu faceam nimic!
Nu noi facem ci prin noi se face!
Cine face va las sa meditati singuri ...
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 10th May 2025 - 04:29 PM