![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,136 Joined: 8-December 05 From: 7Th Heaven Member No.: 16 ![]() |
Sunt dependenta de Pepsi Twist..Inainte era dependenta de Coca Cola..Stiu ca nu este prea sanatos..Am cautat pe net cate ceva despre efectele nocive ale acestor bauturi asupra organismului,insa am gasit numai asa-zisele 'mituri urbane'.Cine ma lamureste?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 190 Joined: 18-December 05 From: Bucuresti Member No.: 115 ![]() |
Blondi, o sa-ti spun ceva ce sper sa te puna putin mai mult pe ginduri. Cofeina continuta si de Cola si de Pepsi, maninca calciul din organism. Mai mult, am vazut pe Discovery un experiment in care s-au luat un pahar de cola si un pahar de vin, in care s-au pus cite o bucata dintr-un ficat, ca sa se vada care dintre cele 2 bauturi este mai nociva.
Experimentul a durat 48 h si rezultatul a fost total neasteptat si socant. Bucata de ficat din vin arata usor umflata si zdrentuita, in timp ce bucata din cola, era facuta praf, aproape dizolvata. Dupa cum sti, ficatul este un organ vital care impreuna cu stomacul si bila, participa la procesul de digestie si toate prostiile pe care le mincam si le bem, trec prin filtrul ficatului, care are de suferit de pe urma noastra. Daca ti se intimpla uneori sa te simti obosita sau sa maninci brusc dulce, sa stii ca e din cauza ficatului. Dependenta de cola sau de pepsi, mai este data si de chimicale puse special in aceste bauturi, tocmai pentru a crea dependenta, poate ai observat ca de ce bei-de aia ai mai bea si ca in loc sa iti potolesti setea, mai rau iti este. Asa ca sfatul meu este sa incerci sa te lasi de aceasta bautura "racoritoare" si sa incerci sa o inlocuiesti cu ceva mai natural. Te pup! :-* |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th September 2025 - 12:16 AM |
|