![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Hai sa vorbim aici ce si cum pregatim cand suntem gazde :pistolar:
Nu numai retete, ci si idei de decorat masa sau camera unde sarbatorim. Incep cu o reteta pe care o fac de obicei in cadrul unui meniu cu tapas: Creveti mauri 800 g creveti (congelati) curatati 1 ardei iute rosu mic 1 capatana usturoi 1 portocala netratata chimic 3 ramurele cimbru proaspat 100 ml ulei de masline 2 foi de dafin sare, piper, boia de ardei - dulce si iute 1 varf cutit de chimion in cruce (cumin) Dimineata se decongeleaza crevetii (daca mai au intenstinul in ei, se scoate), se spala si se sterg. Ardeiul iute se toaca marunt (fara seminte), usturoiul la fel. Portocala se spala cu apa fierbinte, i se rade coaja, apoi se stoarce. Cimbrul se spala, scutura de apa si se culeg frunzulitele. Se prajesc crevetii, se adauga in tigaie usturoiul, ardeiul iute si foile de dafin. Se stinge cu sucul de portocala, se ia de pe foc. Se potriveste de gust cu celelalte ingrediente si se lasa intr-un recipient acoperit la rece pana vin musafirii. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Azi dupa-amiaza imi vin fetele (3 la numar) in vizeta, cica la cafea. Am facut un Diplomat.
Dupa ce vom termina cu dulcele si cafeaua cred ca vom trage cateva partide de-un joc si pt. dupa pregatesc niste branzeturi la cuptor, care in capot de bacon, care numai cu ulei de masline si niste ardei, usturoi (pregatesc totul dinainte si la momentul oportun numai le imping in cuptor). Mai fac si-o paine. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 04:31 AM |
|