![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Noi avem maine la serviciu petrecerea noastra interna, unde fiecare aduce cate ceva. Le-as fi facut salata de boef, ca asta vor de la mine, dar cum inca sunt la serviciu...le fac oua umplute. :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Sylvia, Macin-Galati-Tecuci: 100 de kilometri, e normal ca retetele sa fie asemanatoare. Cere e diferenta, zi-mi. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
JÚLFĂ, julfe, s.f. (Reg.) Sămânţă de cânepă. ♦ Mâncare de post făcută din sămânţa de cânepă pisată cu apă şi amestecată cu miere; zeamă care se obţine prin fierberea sămânţei de cânepă. – Din magh. zsufa. Sursa: DEX '98 júlfă s. f., g.-d. art. júlfei; pl. júlfe Sursa: Dicţionar ortografic JÚLF//Ă ~e f. pop. 1) Sămânţă de cânepă. 2) Mâncare de post, preparată din sămânţă de cânepă pisată şi fiartă cu apă îndulcită. /<ung. zsufa Sursa: NODEX júlfă (júlfe), s.f. – 1. Sămînţă de cînepă. – 2. Mîncare din sămînţă de cînepă făcută terci. – Var. jolfă, jufă. Mag. zsufa „zeamă” (Drăganu, Dacor., IX, 210; DAR). Cihac, II, 161, pleca de la sl. jucha „zeamă”. În Mold. şi parţial în Trans. De la var. jufă pare să provină juveală, s.f. (Trans., mămăligă cu untdelemn), cuvînt pe care DAR îl pune greşit în legătură cu jigală. Sursa: DER |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Sylvia, Macin-Galati-Tecuci: 100 de kilometri, e normal ca retetele sa fie asemanatoare. Cere e diferenta, zi-mi. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Asa-i, am recitit cu atentie reteta si nu-i nici o diferenta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Stii ce nu fac eu ? Nu las umplutura o ora la odihnit. In rest, ingredientele si pasii sunt identici. Dar de-acum bine ca stiu, o sa-i dau o ora de repaus, sa se intrepatrunda aromele. Good tip (IMG:style_emoticons/default/322.gif) ! Si nici eu nu pun la fundul oalei sunca si afumatura. Mama mai pune cateodata in oala zeama de varza murata. Aha, deci juflele sunt turtele care au seminte de canepa in compozitie. Thanks ! Eu le fac cu foi de placinta din comert. This post has been edited by sylvia_31: Dec 20 2008, 01:37 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 11:22 AM |
|