Dec 30 2005, 11:33 AM
Post
#1
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
QUOTE Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata :D Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano. h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon). Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor. E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata. |
|
|
|
![]() |
Dec 23 2008, 12:35 AM
Post
#2
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
hai sa-l putem aici desi cred ca dupa 2-3 portii nu mai putem manca nimic
Şuberec cu citire din Radu Anton Roman dupa o idee de doftoressa, adaptarea Cleo Asa e orientul (chiar daca ebajenit catre apus, cu hangerul in mana si carnea sub saua calului si a oropsit om căsaş) te confisca, ca si desertul, cu goliciunea infinita, te obliga la experienta limită, frustranta dar coplesitoare, a zadarniciei, te capureaza cu tentatia lucie catre zero (dar absolut), te farmeca cu nimicum acestor (alte) placintele tatarasti care nu au nimic deosebit, doar ca sint irezitibile Aluatul: faina, apa calduta si sare Umplutura: telemea de oaie sau tocatura de carne de oaie, prajita cu ceapa, sarata si foarte piperata, parfumata cu menta (in varianta doftoressei carne de vita si patrunjel) Din aluat se intinde o foaie, se taie rondele de o palma, se pune umplutura, se indoaie formand o semiluna si se lipesc marginile cu degetele apoi se prajesc in unt pe ambele parti. doftoressa daca citesti si e de completat be my guest! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
| dr_wise |
Dec 23 2008, 05:57 PM
Post
#3
|
|
Musafir |
hai sa-l putem aici desi cred ca dupa 2-3 portii nu mai putem manca nimic Şuberec cu citire din Radu Anton Roman dupa o idee de doftoressa, adaptarea Cleo Asa e orientul (chiar daca ebajenit catre apus, cu hangerul in mana si carnea sub saua calului si a oropsit om căsaş) te confisca, ca si desertul, cu goliciunea infinita, te obliga la experienta limită, frustranta dar coplesitoare, a zadarniciei, te capureaza cu tentatia lucie catre zero (dar absolut), te farmeca cu nimicum acestor (alte) placintele tatarasti care nu au nimic deosebit, doar ca sint irezitibile Aluatul: faina, apa calduta si sare Umplutura: telemea de oaie sau tocatura de carne de oaie, prajita cu ceapa, sarata si foarte piperata, parfumata cu menta (in varianta doftoressei carne de vita si patrunjel) Din aluat se intinde o foaie, se taie rondele de o palma, se pune umplutura, se indoaie formand o semiluna si se lipesc marginile cu degetele apoi se prajesc in unt pe ambele parti. doftoressa daca citesti si e de completat be my guest! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mama le face cu carne de porc amestecata cu vita, ceapa, piper, sare si verdeturi/ marar, patrunjel, prajite in ulei de floarea soarelui. Sa fiu sincera, Lui Radu Anton Roman, Dumnezeu sa-l odihneasca, ii placea tare mult ideea de a ineca tot ce-i mancare in smantana, untura si unt. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) D-aia nici n-a murit de batranete, desi a incercat sa dreaga busuiocul pe ultima suta de metri... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Altceva nimic, decat pofta de viata! |
|
|
|
Maàt Retete pentru aperitive, gustari si antreuri Dec 30 2005, 11:33 AM
Cleo Incepem aici un topic despre aperitive apoi le vom... Dec 21 2007, 02:45 AM
Maàt
kalua Oua umplute cu pateu de ficat
Se fac ca ou... Jan 2 2008, 07:50 PM
Meg oua umplute fac si eu, numai ca folosesc pateu si ... Jan 2 2008, 08:33 PM
Fanny Tarta cu legume
Aluat
cam 350 de grame de faina (... Jan 8 2008, 10:11 AM
Dolores Aperitivele sint superbe.Ma tenteaza drobul dupa c... Feb 27 2008, 08:18 PM
teocris7 Oct 25 2008, 03:55 PM
Ice_qween Pateuri cu ciuperci
-aluat frantuzesc
-1 ou
-susa... Nov 14 2008, 10:29 AM
dr_wise
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2nd November 2025 - 07:18 PM |
|
|