![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Rulada de branzeturi
cantitatile sunt aproximative ca n-am stat sa le cantaresc) 400g telemea sau feta 150g unt 15 masline negre 2 catei usturoi 8 frunze busuioc 10 felii cascaval fara gauri (eu am folosit Gouda) Carnea maslinelor, frunzele de busuioc si usturoiul se toaca marunt. Telemeaua se freaca cu untul pana devin o pasta omogena, apoi se adauga maslinele, usturoiul si busuiocul. Se incinge cuptorul, se pun pe o tava feliile de cascaval una langa alta (marginile sa se suprapuna putin) astfel incat sa obtinem un dreptunghi. Se da la cuptor 1-2 minute, cat sa se prinda bucatile intre ele. Se scoate din cuptor, se intinde masa de telemea pe cascaval si se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt. La sfarsit se pune rulada in folie de aluminiu si se da macar 2-3 ore la rece. La servit se taie in felii. Eu m-am si gandit la urmatoarele variante: cu bucatele de rosii uscate sau de ardei copt, cu patrunjel in loc de busuioc. Pe mijlocul cascavalului se pot pune si frunze intregi de busuioc inainte de-a pune masa de telemea, atunci are rulada un aspect su mai frumos. Rulada cu somon afumat si crema de branza 3 oua intregi,1 lingura smantana lichida,4 linguri pline de faina de naut, 2 linguri ulei,2 lingurite rase praf de copt, jumatate de lingurita de sare, 1 varf de cutit de turmeric pentru culoare Umplutura: 150 g somon afumat taiat feliute subtiri 2 linguri mascarpone/smantana grasa fermentata 250 g branza de vaci nedegresata frunzele de la doua cepe verzi foarte putina sare Aluatul: se bat bine ouale intregi cu smantana lichida si uleiul, se adauga faina praful de copt si turmericul, se obtine un aluat care curge, asemanator celui de clatite, care se toarna in tava clasica de cuptor, pe hartie de copt.Se coace la foc mic, cam 10-15 minute, pana se zvanta bine deasupra fara sa se rumeneasca sau usuce.Va avea o grosime de aproximativ 1 cm.Se intoarce pe o plansa acoperita cu folie alimentara si se acopera cu un prosop 2-3 minute. Crema de branza-se amesteca branza cu crema mascarpone sau smantana si cu ceapa verde taiata marunt , marunt. Se desprinde usor hartia de copt, se unge foaia putin calduta cu crema de branza, se aseaza uniform feliutele de somon si se ruleaza strans, legand capetele, ajutandu-ne de folia alimentara.Pe ultima portiune aveti grija sa puneti mai multa crema de branza, ca sa adere bine.Se baga la frigider cel putin 2 ore, apoi se poate taia felii de aproximativ 1 -1,5 cm. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
O salata care m-a dat pe spate, chiar daca suna obisnuit. In plus nu m-as fi gandit la asa combinatii.
Salata evoluata de morcovi dupa Jamie Oliver 1. Se curata 4-5 morcovi mari si se dau pe razatoare. Se toaca coriandru verde si menta proaspata si se amesteca cu morcovii. Se sareaza, pipereaza, pune 6 linguri de ulei de masline si 2 de suc de lamaie. Asta-i varianta primitiva (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , acum incepe evolutia. Ne putem opri la ce stadiu vrem. 2. Se prajesc intr-o tigaie fara ulei, cam un minut, un pumn de seminte indiene (asiatice). Eu am folosit trei feluri care mi-au iesit in cale mai intai: chimion in cruce, schinduf si seminte de mustar. Puteti folosi susan alb sau negru, boabe de coriandru, altele nu-mi vin in minte acum. Se curata 2-3 mandarine, se impart in felii si se adauga salatei. 3. Se sfarama cu mana niste telemea sau feta peste salata 4. Se prajesc sau coc 2-3 papadums si se sfarama peste salata, in farfurii, imediat inainte de a fi servita salata. Eu am facut-o evoluata de tot si le-am pus pe toate ochiometric. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0769.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 10:36 AM |
|